ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία σάρωσε την Ιεράπετρα με ανέμους έως 12 μποφόρ – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Η κακοκαιρία σάρωσε την Ιεράπετρα με ανέμους έως 12 μποφόρ – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν την Ιεράπετρα και προκάλεσαν προβλήματα και κλείσιμο σχολείων

Μια πολύ δύσκολη νύχτα πέρασε την Τετάρτη η Ιεράπετρα με πολύ ισχυρούς ανέμους να πνέουν τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις ανατολικές περιοχές μέχρι το Μακρύ Γιαλό, την ώρα που στα δυτικά φαίνεται πως τα φαινόμενα είναι ελαφρώς πιο ήπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός στην πόλη της Ιεράπετρας οι ριπές άγγιξαν τα 12 μποφόρ με την ταχύτητα του ανέμου να φτάνει τα 117,5 χλμ./ώρα στις 05:30 το πρωί.

Αρκετές μικροζημιές καταγράφονται μέσα στην πόλη σε αυλές και μπαλκόνια, έχουν πέσει κλαδιά δέντρων ενώ αρκετοί κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στη μέση των δρόμων.

Τα ανατολικά της Ιεράπετρας, από τα Φέρμα ως το Μακρύ Γιαλό, καθώς και όλες οι ορεινές κοινότητες (Σταυροχώρι, Ορεινό,) είναι από τις 06:30 το πρωί χωρίς ρεύμα και αναζητείται που έχει προκύψει βλάβη. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βρυγιωνάκη, τα μποφόρ όλη τη νύχτα ήταν πάρα πολύ μεγάλης έντασης, ειδικά στην περιοχή των Φερμών, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές σε θερμοκήπια πέρα από κάποια μικροπροβλήματα.

Παράλληλα υστερα από ενημέρωση του Αντιδημάρχου Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη και κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη, με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεραπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την covid 19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή το πρωί της Κυριακής – Δεν αποκλείεται και πυκνή χιονόπτωση