ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Πατούλη στο Υπνωτήριο Αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη Πατούλη στο Υπνωτήριο Αστέγων στο κέντρο της Αθήνας
Intime News

Τη μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής σε ό,τι αφορά τη στήριξη και διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δομών που παρέχουν ομπρέλα προστασίας σε ευάλωτους συμπολίτες μας, υπογράμμισε στους Γιατρούς του Κόσμου ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στη Δομή-Υπνωτήριο Αστέγων που λειτουργούν στην Αθήνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Τον περιφερειάρχη, συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Δ. Δρόσης, ενώ στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτης. Τους υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στη Δομή τα μέλη του ΔΣ των Γιατρών, Ν. Κανάκης και Α. Τερζίδης και συνεργάτες τους.

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στο Υπνωτήριο Αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Με αφορμή την επίσκεψη στο Υπνωτήριο ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι είναι μία από τις 9 δομές Αστέγων, τις οποίες συνδράμει η Περιφέρειά με 13,6 εκατ. ευρώ. μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η χρηματοδότηση για τη συγκεκριμένη δομή είναι 1,32 εκατ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα στέγασης 55 ατόμων, ενώ έως τώρα έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 587 συνάνθρωποί μας.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην προτεραιότητα της Περιφέρειας αναφορικά με την ενίσχυση αυτών των δομών σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, επιτεύχθηκε αύξηση κατά 54% των πόρων από το ΠΕΠ Αττικής 2021 - 2027, μέρος της οποίας αφορά ενίσχυση και επέκταση του Προγράμματος Υπνωτήρια-Δομές Αστέγων. «Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πέρα από τη διασφάλιση της λειτουργίας της δομής για τα επόμενα χρόνια αναγνωρίζεται στο μέγιστο, τόσο η συμβολή των Ιατρών του Κόσμου στο δύσκολο έργο της φροντίδας αυτών των συνανθρώπων μας, όσο και η ανάγκη να νιώθουν, όσοι βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη καμπή της ζωής τους, ασφάλεια και ανθρωπιά από όλους μας».

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ένταξης των σχετικών πράξεων και μετά τις σχετικές τροποποιήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα και την αύξηση προϋπολογισμού ανέρχεται σε 13.620.840 ευρώ.

Η συγκεκριμένη Δομή λειτουργεί από τους Γιατρούς του Κόσμου, μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτει επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχονται υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.

Ειδικότερα το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου στεγάζεται σε κτίριο επιφάνειας 850τ.μ. περίπου, στον Δήμο Αθηναίων και λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα με ωράριο ημερήσιας λειτουργίας από 21:00 έως και 09:00 και εξυπηρετεί αστέγους του Δήμου Αθηναίων και λοιπών Δήμων εφόσον δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε άλλη δομή.