ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Μαίνεται η πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο - Με δυσκολία η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας - Κλειστή η Ολυμπία Οδός
Μαίνεται η φωτιά στη Νέα Πέραμο.
Newsbomb.gr/ Νίκος Χριστοφάκης

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10:00 στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει σε δασική έκταση ενώ επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυάμεις».

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της τροχαίας ο οποίος ανέφερε ότι η «Η Ολυμπία Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα έχει ανοίξει, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία από τα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς είναι ανοιχτή μόνο η αριστερή λωρίδα».

Στην περιοχή υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ πιθανές καθυστερήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων μίλησε στο Newsbomb.gr για τη φωτιά στη Νέα Πέραμο

Ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr και στον Νίκο Χριστοφάκη για την φωτιά στη Νέα Πέραμο και μεταξύ άλλων τόνισε: «Μόλις μάθαμε ότι έπιασε φωτιά ήρθαμε αμέσως εδώ. Εδώ έχει λίγα σπίτια, 15, τα οποία εκκενώσαμε από νωρίς. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχει αλλάξει η πορεία του ανέμου και απομακρύνει τη φωτιά».

Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

Νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προληπτικά την Άνω Βλυχάδα και να κινηθούν προς Μέγαρα, μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Gallery:

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Υπενθυμίζεται ότι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air Tractor έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο Αττικής. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους έκανε την προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης.

Και τα δυο μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα από βάρκα ιδιώτη και αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο σκάφος του λιμενικού για να τους παραλάβει. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους. Για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα.

Σχετικές ειδήσεις