ΕΛΛΑΔΑ

Φόβος και τρόμος η συμμορία των «νταήδων» του Πύργου: «Στο τέλος μπορεί να σκοτώσουν κανένα παιδί»

Φόβος και τρόμος η συμμορία των «νταήδων» του Πύργου: «Στο τέλος μπορεί να σκοτώσουν κανένα παιδί»

Ξεσπά στο ο δήμαρχος: «Έχουν κάνει bullying και στο δικό μου παιδί»

Σε καθεστώς τρόμου είναι ο Πύργος, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της ομάδας των «νταήδων» που έκαναν bullying σε ανήλικο.

Μετά το βίντεο με τα χαστούκια στον 14χρονο, στο «φως» ήρθε βίντεο ντοκουμέντο, με τους ανήλικους να βάζουν φωτιά σε σχολική τάξη σε Γυμνάσιο του Πύργου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης τονίζει πως αυτή η συμμορία απαρτίζεται όχι μόνο από ανήλικους, αλλά και από μεγαλύτερα άτομα, ηλικίας 17-18 έως και 25 ετών.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα debater, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αποκάλυψε ότι «και το δικό μου παιδί έχει πέσει θύμα bullying των συγκεκριμένων ανηλίκων».

«Σε μια πλατεία τους την είχαν πέσει να τους πάρουν τα κινητά πριν κανένα εξάμηνο. Είχαν προσαχθεί δυο από την ομάδα των ανηλίκων και τους άφησαν ελεύθερους» σημειώνει ο κ. Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πράγμα παίρνει άλλη διάσταση, αυτοί μπορεί να σκοτώσουν και κανένα παιδί στο τέλος. Στην ομάδα αυτή είναι παιδιά 17-18 ετών και υπάρχουν και εικοσιπενταρηδες με ποινικό μέσα. Όλη η Ανατολική πλευρά της πόλης δέχεται μεγάλη πίεση από αυτούς. Σπάνε μαγαζιά, χαλάνε αυτοκίνητα, τα χαράζουν. Μπαίνουν σε γραφεία, απειλούν, κλέβουν κινητά από αλλά ανήλικα με την απειλή μαχαιριών. Η ίδια ομάδα είναι που είχαν κάψει και το Γυμνάσιο…».

Πύργος: Βίντεο με τους «νταήδες» να βάζουν φωτιά στο σχολείο

Την Τρίτη (30/8), η ιστοσελίδα debater, έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο από την ημέρα που οι ανήλικοι είχαν βάλει φωτιά σε σχολική αίθουσα του Γυμνασίου της πόλης.

Στο βίντεο, φαίνονται δύο άτομα να βάζουν φωτιά στα θρανία, τις καρέκλες και τις κουρτίνες της τάξης, να βρίζουν και να… καμαρώνουν για τα κατορθώματά τους.