Οι αδελφές Λίλα, Κωνσταντίνα και Μαριάννα Μπιτσοπούλου
Οι αδελφές Λίλα, Κωνσταντίνα και Μαριάννα Μπιτσοπούλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: Τρεις αδελφές που τόλμησαν

Παγκόσμια Ημέρα Γυνακείας Επιχειρηματικότητας σήμερα, 19 Νοεμβρίου, και τρεις αδελφές που έχουν αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής τους επιχείρησης, δίνουν το στίγμα της ημέρας στο Νewsbomb.gr.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθιερώθηκε το 2014 και έκτοτε εορτάζεται σε 144 χώρες. Στόχος, αφενός η ανάδειξη των γυναικών που τολμούν και αναλαμβάνουν τα ηνία στο επιχειρείν, ένας τομέας που μέχρι πρότινος ήταν ανδροκρατούμενος και αφετέρου η δημιουργία ενός κινήματος που θα υποστηρίζει τις γυναίκες-επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με μελέτες, άλλωστε, σε αρκετά μέρη του κόσμου οι δυνατότητες των γυναικών στο επιχειρείν παραμένουν, εν πολλοίς, ανεκμετάλλευτες. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα πια που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου -το λιγότερο- καλά με τους άνδρες, ακόμα και στα πιο απαιτητικά και δύσκολα περιβάλλοντα εργασίας.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναδεικνύει, ένεκα της ημέρας, το Νewsbomb.gr.

Πρόκειται για τρεις νεαρές αδελφές, οι οποίες όχι απλά διατήρησαν την οικογενειακή επιχείρηση του παππού τους, αλλά ουσιαστικά την «εκτόξευσαν» τα τελευταία χρόνια, χάρη προφανώς στη σκληρή δουλειά τους και στις σωστές επιλογές, που αποτελούν και τις δύο βασικότερες προϋποθέσεις για την επιτυχία στο επιχειρείν.

Η Λίλα, η Κωνσταντίνα και η Μαριάννα Μπιτσοπούλου, συνέχισαν την παράδοση στην αρτοποιία που ξεκίνησε ο παππούς τους, Κωνσταντίνος, το 1950 και πλέον αποτελούν τους σταθερούς προμηθευτές δεκάδων επιχείρησεων εστίασης, ξενοδοχείων, νοσοκομείων, υπηρεσιών catering, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

CHR_0600.jpg
Οι τρεις αδελφές -Λίλα, Κωνσταντίνα και Μαριάννα- που ανέλαβαν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησηςNewsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
CHR_0608.jpg
Όταν χρειαστεί, βγάζουν τα σακάκια της διοίκησης και φοράνε τις... στολές εργασίαςNewsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Ο παππούς τους δηλαδή, που πρωτοάναψε πριν από 72 χρόνια έναν παραδοσιακό φούρνο με ξύλα στον Χολαργό, αν ζούσε σήμερα θα έβλεπε μια υπερσύγχρονη βιοτεχνική μονάδα παραγωγής στο Χαλάνδρι, δημιουργημένη από τον γιο του, Ευάγγελο, αλλά στην κορυφή χάρη στις... τρεις εγγονές του.

Ο φακός του Νewsbomb.gr βρέθηκε στην έδρα της εταιρείας «Μπιτσόπουλος» και συνομίλησε με τα τρία «αφεντικά» γένους... θηλυκού, οι οποίες μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, μας περιέγραψαν τον τρόπο που λειτουργούν την επιχείρηση τους και μετέφεραν το δικό τους μήνυμα, για την παγκόσμια ημέρα γυναικείας επιχειρηματικότητας...

Δείτε το ρεπορτάζ:


Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Από τον Μάρκο Πόλο στη Σοφία Λόρεν

Παγκόσμια Ημέρα Πατσά: Το φαγητό των ξενύχτηδων έχει την τιμητική του

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων: Γιατί πετάμε φαγητό στα σκουπίδια



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ