ΕΛΛΑΔΑ

Παιδότοποι: Κραυγή αγωνίας - Αποδεκατίζεται ο κλάδος

Παιδότοποι: Κραυγή αγωνίας - Αποδεκατίζεται ο κλάδος
INTIME

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στον κλάδο των παιδότοπων που οδηγείται σε αφανισμό

Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου παιδότοπων στην Ελλάδα, καθώς το επάγγελμα όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου παιδότοπων Ελλάδας Ευτυχία Μαρίνου οδηγείται σταδιακά σε αφανισμό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 989 Alpha radio μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Η κ. Μαρίνου επεσήμανε πως ο κλάδος έχει αποδεκατιστεί με το 30% να έχει βάλει λουκέτο, γιαυτό και υπάρχει μεγάλη έλλειψη παιδότοπων για παιδικά πάρτι τα σαββατοκύριακα.

Όπως τόνισε, η 2,5 χρόνια απομόνωση λόγω κορονοϊού απέτρεψε τους γονείς και τα παιδιά να γιορτάσουν τα γενέθλια τους όπως επιθυμούν, ενώ οι επιχειρηματίες παρά τις αυξήσεις σε αναλώσιμα και πρώτες ύλες έχουν διατηρήσει με μεγάλη προσπάθεια τις τιμές.

Η πρόεδρος των παιδότοπων έδωσε στοιχεία για τα λουκέτα του κλάδου τα οποία σοκάρουν, καθώς όπως ανέφερε, πριν την κρίση ήταν 1200 επιχειρήσεις και στην πανδημία μετρήθηκαν και είχαν μείνει 400, αριθμός που αναμένεται να μειωθεί και άλλο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι επιχειρήσεις βιώνουν τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού με τις πρώτες ύλες σε τυριά, αλλαντικά, γάλατα να εμφανίζονται αυξημένες από 12% έως 35% ενώ στα αναψυκτικά και τα ποτά είναι πάνω του 35%.

Πάντως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους παιδότοπους, απορροφώντας οι ίδιοι τις αυξήσεις, προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος.

Όπως σημείωσε μάλιστα, ο καλός καιρός είναι ακόμη σύμμαχος, καθώς δεν έχει χρειαστεί να ανάψουν θέρμανση, που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πέρα όμως από τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας και κορονοϊού μεγάλα είναι και η δυσκολία στην εύρεση προσωπικού.