ΕΛΛΑΔΑ

Xmas: Ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρο την Σοκολάτα Αγάπης της Μέριμνας

Xmas: Ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρο την Σοκολάτα Αγάπης της Μέριμνας

Κάθε φορά που αγοράζετε μία σοκολάτα βοηθάτε τα παιδιά να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα και τα απαραίτητα φάρμακα έτσι ώστε να ανακουφιστούν από τον πόνο και άλλα έντονα δυσάρεστα συμπτώματα που βιώνουν καθημερινά λόγω της σοβαρής τους ασθένειας!

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Σοκολάτα Αγάπης της Μέριμνας μπορεί να γίνει η Ευχή σας στους αγαπημένους σας και δώρο για τα παιδιά της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της Μέριμνας. Κάθε φορά που αγοράζετε μία σοκολάτα βοηθάτε τα παιδιά να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα και τα απαραίτητα φάρμακα έτσι ώστε να ανακουφιστούν από τον πόνο και άλλα έντονα δυσάρεστα συμπτώματα που βιώνουν καθημερινά λόγω της σοβαρής τους ασθένειας!

Η Σοκολάτα Αγάπης είναι μία Χριστουγεννιάτικη Κασετίνα με τρεις εξαιρετικής ποιότητας σοκολατογκοφρέτες των 65gr η κάθε μία, της Σοκολατοβιομηχανίας Oscar. Στο πίσω μέρος της κασετίνας έχει σχεδιαστεί ειδικός χώρος για να γράφετε τις ευχές σας. Από κάθε αγορά σας 20 Λ προσφέρονται στην Μέριμνα και στην μοναδική στην Ελλάδα Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι.

Αναζητήστε την Χριστουγεννιάτικη Σοκολάτα Αγάπης της Μέριμνας σε επιλεγμένα super market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, My market και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία πώλησης στο site www.merimna.org.gr

Ειρήνη Γκιουλάκου Email: fundraising@merimna.org.gr Τηλ.6936704226

Η Μέριμνα και οι Φίλοι της Μέριμνας σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με Υγεία!

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα

Η «Μέριμνα» είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα, τα τελευταία 27 χρόνια, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους.

Η Μέριμνα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέσω:

  1. Των Συμβουλευτικών Κέντρων Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (επίσης καθημερινά λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης).
  2. Της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, στην Αθήνα, που προσφέρει ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.
  3. Tης εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών σε θέματα Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας και στήριξης στο πένθος.
  4. Της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο.

Λίγα λόγια για την Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα

Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι η ολιστική φροντίδα που επιδιώκει τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής ασθενών με απειλητική για τη ζωή ασθένεια, μέσω της κάλυψης τόσο των οργανικών αναγκών όσο και των ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών αναγκών αυτών καθώς και όλων των μελών της οικογένειάς τους.

Η Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα αποτελεί ένα πεδίο στενά συνδεδεμένο με την Ανακουφιστική Φροντίδα ενηλίκων ως προς τους βασικούς στόχους και τις αρχές που διέπουν τη φροντίδα. Ταυτόχρονα διαφοροποιείται από την ανακουφιστική φροντίδα ενηλίκων καθώς οι ασθένειες και οι ανάγκες των νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων μέχρι 18 ετών, με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει το προσωπικό το οποίο καλείται να προσφέρει ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές
υπηρεσίες, στη διάρκεια της ασθένειας και στο τελικό στάδιο αυτής.

Σήμερα στην Ελλάδα, υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας χρειάζονται 120.000-135.000 ασθενείς και οι οικογένειές τους το χρόνο, εκ των οποίων 3.200 είναι παιδιά (τα στοιχεία προέρχονται από την πρόσφατη Μελέτη Σκοπιμότητας της Εθνικής Επιτροπής για την Ανακουφιστική Φροντίδα)

Βασικός σκοπός της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι να διασφαλίσει ότι παιδιά που πάσχουν από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ζουν με Αξιοπρέπεια και Ποιότητα, μια ζωή που αποκτά ιδιαίτερο νόημα για τα ίδια και τους δικούς τους ανθρώπους, ενόψει της πιθανότητας ή βεβαιότητας του θανάτου. Η Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα αφορά ένα μικρό αριθμό παιδιών (σε σχέση με τους ενήλικες) με ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, δημιουργώντας μια μεγαλύτερη δυσκολία στην παροχή της λόγω των ελάχιστων δεδομένων (εμπειρικών και ερευνητικών) που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίκεντρο της φροντίδας εκτός από το παιδί που νοσεί είναι εξίσου οι γονείς, τα αδέρφια και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον τα οποία έχουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τις διαφορετικές ανάγκες του παιδιού στα διάφορα αναπτυξιακά και εξελικτικά του στάδια (από τη νεογνική ηλικία μέχρι την εφηβεία και την ενηλικίωση) και να προσαρμόζουν αντίστοιχα τη φροντίδα τους και τις δεξιότητες επικοινωνίας
προκειμένου να τα στηρίζουν κατάλληλα.