ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τριτοκοσμικές καταστάσεις σε σχολείο - Κάνουν μάθημα με λεκάνες για τη βροχή

Πάτρα: Τριτοκοσμικές καταστάσεις σε σχολείο - Κάνουν μάθημα με λεκάνες για τη βροχή

Τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, την εγκατάλειψη σχολικών μονάδων της Πάτρας από τον Δήμο και την καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δάσκαλοι, αλλά προτίστως οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Οι πλαστικές λεκάνες είναι απλωμένες ανάμεσα στα θρανία στο δάπεδο για να μαζεύουν το νερό που τρέχει από την οροφή του κτιρίου όταν ξεσπά δυνατή βροχή!

Όπως αναφέρει το pelop.gr, οι εικόνες ελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη (26/1) οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία τρία ολόκληρα χρόνια σε αυτό το σχολείο. Κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει από τα ταβάνια!

Παρά τις επίμονες και διαδοχικές οχλήσεις του σχολείου στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, η κατάσταση παραμένει τραγική.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο στην gallery που ακολουθεί:

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Την ίδια ώρα όμως, οι δάσκαλοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας. Και αυτό, γιατί τα νερά τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών.

Σημαντικό ερώτημα προκύπτει και για την στατική ασφάλεια των αιθουσών και της οροφής τους, εξ αιτίας της παρατεταμένης διάβρωσης και καταπόνησης που έχει δεχθεί το κτίριο, από τα νερά που το κατατρώγουν με κάθε νεροποντή.

Διαλυμένη στέγη

Η στέγη του 20ου Δημοτικού Σχολείου της Αρόης, είναι σε κακά χάλια: Κεραμίδια σπασμένα, μεγάλα κομμάτια διαλυμένα και τεράστιες τρύπες που θυμίζουν …ελβετικό τυρί, απ’ όπου εισέρχονται τα βρόχινα ύδατα! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο ίδιος ο Διευθυντής, έχουν κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει το σχολείο της Αρόης και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τα παιδιά τους ενώ ορισμένοι από αυτούς είναι έτοιμοι να προβούν σε ομαδική καταγγελία στην Εισαγγελία Πατρών.

Διαβάστε επίσης:

Το μυστήριο με το φως και η τρύπα που βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Κυριακής

Ζέρβας: «Ναι» στη μετονομασία κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης σε Λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων

Εύβοια: Τρόμος στην Αρτάκη - Απείλησε με καραμπίνα υπάλληλο βενζινάδικου