ΕΛΛΑΔΑ

Τα δέκα dream jobs των Ελλήνων: Από πιλότος μέχρι... influencer - Tι έδειξε νέα έρευνα

Τα δέκα dream jobs των Ελλήνων: Από πιλότος μέχρι... influencer - Tι έδειξε νέα έρευνα

«Θα ήθελα να γίνω... πιλότος» φαίνεται πως εύχεται η πλειονότητα των Ελλήνων - Η λίστα με τα dream jobs στη χώρα μας, όπως πρόεκυψε από έρευνα που βασίστηκε στη Google

Για τον καθένα από εμάς υπάρχει ένα επάγγελμα που συχνά το αποκαλούμε «dream job» ή κοινώς τη δουλειά των ονείρων μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνει κανείς ποια δουλειά ξεχωρίζει σε προτιμήσεις, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται για να δώσει μερικές απαντήσεις.

Η εταιρεία Remitly λοιπόν, πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για μετανάστες, ανακάλυψε ότι παγκοσμίως η καριέρα που θα ήθελαν οι περισσότεροι να ακολουθήσουν είναι αυτό του πιλότου. Μεταξύ άλλων και οι πολίτες της χώρας μας!

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν δεδομένα αναζήτησης της Google (σε όλες τις γλώσσες) από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2022 και πιο αναλυτικά φράσει τύπου «πώς μπορώ να γίνω... (ένα έπαγγελμα)». Τα δεδομένα αυτά χωρίστηκαν για κάθε χώρα κι έτσι προέκυψε μια λίστα με τις δέκα πιο δημοφιλέις «dream jobs»

Έτσι στην, πρώτη θέση για την Ελλάδα βρίσκεται αυτό του πιλότου και ακολουθεί ο/η χορευτής-ρια. Φυσικά, όπως φαίνεται και από τις τάσεις των ημερών, ψηλά σε προτιμήσεις βρίσκεται και το επάγγελμα του influencer αλλά και του blogger στην έκτη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, σε παγκόσμιο επίπεδο πάλι πρωταγωνιστεί το επάγγελμα του πιλότου, ωστόσο σε σχέση με την Ελλάδα κυριαρχούν σε δημοφιλία το επάγγελμα του συγγραφέα και του επιχειρηματία.