ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά χειρουργημένης ασθενούς – Καταδικάστηκαν δύο γιατροί

Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά χειρουργημένης ασθενούς – Καταδικάστηκαν δύο γιατροί

Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί ξέχασαν την βελόνα μέσα στα σπλάχνα της γυναίκας, γεγονός το οποίο της προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα στη υγεία της

Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισαν δύο γιατροί, που κατηγορούνται ότι ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά ασθενούς, μετά από γυναικολογική επέμβαση τον Μάιο του 2018. Κατηγορούμενος είναι επίσης κι ένας νοσηλευτής, που ήταν βοηθός στο χειρουργείο.

Για 5 μήνες περίπου μία 59χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη ένιωθε πόνους στους νεφρούς. Αρχικά της είπαν ότι ο πόνος είναι λόγω του χειρουργείου γυναικολογικής φύσεως στο οποίο είχε υποβληθεί.

Ωστόσο, οι πόνοι επέμειναν μέχρι που η γυναίκα μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά σε ιδιωτική κλινική. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και βρήκαν στα σπλάχνα της μία βελόνα 13 εκατοστών, στην περιοχή των νεφρών.

Όπως φαίνεται οι γιατροί ξέχασαν την βελόνα μέσα στα σπλάχνα της γυναίκας, γεγονός το οποίο της προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα στη υγεία της.

Χθες έγινε το δικαστήριο για την υπόθεση αυτή και καταδικάστηκαν δύο γυναικολόγοι-χειρουργοί γιατροί, σε 14 και 11 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, και ένας νοσηλευτής καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης.

Η εγχείρηση είχε πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Γιος ξυλοκόπησε την μητέρα του και την έστειλε στο νοσοκομείο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κακοποιήθηκαν δύο γατάκια - Δέχθηκαν κλωτσιές στο κεφάλι

Bullying στο Αρσάκειο: Ώρα αποφάσεων για τους «νταήδες» μαθητές - ΕΔΕ και για τους εκπαιδευτικούς