ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στη ΜΕΘ ο Ισπανός που ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς

Χανιά: Στη ΜΕΘ ο Ισπανός που ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς

Φαράγγι της Σαμαριάς: Κρίσιμη η κατάσταση του 45χρονου τραυματία πάνω στο πόδι του οποίου έπεσε βράχος με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχων στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στα Χανιά το πρωί της Κυριακής.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το φαράγγι, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου και υποβάλλεται σε εγχείρηση καθώς έχει χάσει πολύ αίμα, με την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί να χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι πραγματοποιούν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 660 περιπατητών που βρίσκονταν μέσα στο Φαράγγι.

Η επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνονται και στις φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

PHOTO GALLERY

Διάσωση Ισπανού

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου στη θέση Ξυλόσκαλο και σύγκλιση ΣΟΠΠ υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μετέβησαν εν πλω στην Αγία Ρούμελη προκειμένου να συντονίσουν επιτόπου την επιχείρηση εκκένωσης του δρυμού.

Σε εξέλιξη είναι και η έξοδος επισκεπτών από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης. Την επιχείρηση εκκένωσης συντόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή της Αγ. Ρούμελης

Οι επισκέπτες περιέγραψαν στην ΕΡΤ τον φόβο που ένιωσαν όταν μετά από τον σεισμό, άρχισαν οι κατολισθίσεις και σηκώθηκε ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

Παρά ωστόσο την ταλαιπωρία και τον φόβο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τόσο για την άμεση επέμβαση των συναρμόδιων αρχών, όσο και για την υποστήριξη που είχαν στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής, τόσο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, όσο και από τους υπαλλήλους του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Παράλληλα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν αποπλεύσει προς την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης το φαράγγι της Σαμαριάς Κρήτης, προς τυχόν παροχή συνδρομής μετά τον σεισμό που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ιδιωτικό σκάφος σε ετοιμότητα.

Τραυματισμός 45χρονου Ισπανού
Διάσωση Ισπανού

Διάσωση Ισπανού
Διάσωση Ισπανού

Διάσωση Ισπανού
Διάσωση Ισπανού

Τραυματισμός 45χρονου Ισπανού