ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος - «Έχει χάσει πολύ αίμα»

Φαράγγι της Σαμαριάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος - «Έχει χάσει πολύ αίμα»

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 45χρονος τουρίστας που ακρωτηριάστηκε μετά από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος Ισπανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανιών ενώ όπως αναφέρουν οι γιατροί ο 45χρονος έχει χάσει πολύ αίμα.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ενώ όπως φαίνεται είναι ακόμα νωρίς στο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του.

Το χρονικό του φριχτού ατυχήματος

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του σημειώθηκε μεγάλος σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας.

Εξαιτίας του σεισμού στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονος Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήνεται από τις τοπικές αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.