ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένοχη η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Κρήτη: Ένοχη η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Κρήτη: Αθώοι οι δύο συγκατηγορούμενοί της για τη συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ένοχη έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου Κρήτης, την 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της, μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Πρότεινε επίσης την απαλλαγή της 20χρονης σπουδάστριας και την ενοχή του 46χρονου ταξιτζή, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ωστόσο το δικαστήριο αθώωσε και τους δύο τους αθώωσε.

Στην απολογία της η 39χρονη είχε υποστηρίξει πως ήταν το θύμα και πως προχώρησε στην ενέργεια να ρίξει καυστικό υγρό στον εν διασάσει σύζυγό της καθώς φοβόταν ότι θα τη σκότωνε.

Η 39χρονη μίλησε για το πώς γνωρίστηκε με το θύμα, το πώς παντρεύτηκαν αλλά και την καταπιεστική οικογένεια του θύματος.

Παράλληλα, ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά της αλλά και από το θύμα λέγοντας πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει παρά μόνο να τον τραυματίσει για να μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο ενώ τόνισε παράλληλα πως εκείνος τη βίασε λίγη ώρα πριν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος δεν παρέστη όπως είχαν αναφέρει άλλωστε οι δικηγόροι του τις προηγούμενες ημέρες. «Εγκαταλείπει το δικαστήριο» το οποίο και θα αποφασίσει «αυτεπαγγέλτως για την τύχη των δύο κατηγορούμενων γυναικών».