ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο 84χρονος για την "αποπλάνηση" 10χρονης

Αθώος ο 84χρονος για την "αποπλάνηση" 10χρονης

Eλεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε την Πέμπτη, μετά την απολογία του, 84χρονος Ροδίτης που βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος για το αδίκημα της αποπλάνησης μιας 12χρονης, έπειτα από καταγγελία των γονιών της.

Ο ηλικιωμένος που είναι πατέρας δύο παιδιών και αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και σακχαρώδη διαβήτη, κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε σε ένα κορίτσι 9,5 χρόνων σε κεντρική παραλία του νησιού, παρουσία της συζύγου του και της παρέας του.

Aπό την εξέταση του ίδιου και των τριών μαρτύρων υπεράσπισης δεν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση του βαρύτατου αδικήματος που του αποδίδεται.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 10ης Ιουλίου 2012 παρουσιάστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου οι γονείς της ανήλικης και κατήγγειλαν ότι, όπως τουε είπε η κόρη τους, ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Ενυδρείου ο ηλικιωμένος την χάιδεψε σε απόκρυφο σημείο του σώματός της.

Η μικρή δεν επέδειξε αρχικά τον συγκεκριμένο 84χρονο ως τον δράστη της εις βάρος της επίθεσης αλλά άλλον ηλικιωμένο από την ίδια παρέα. Στην πορεία έδειξε τον 84χρονο.