ΕΛΛΑΔΑ

Εμμονή με την ατιμωρησία στο Δημόσιο

Εμμονή με την ατιμωρησία στο Δημόσιο

Απρόθυμη η διοίκηση στη σύσταση πειθαρχικών συμβουλίων

Αυστηρή εγκύκλιος του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης

Απρόθυμη να συναινέσει στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων εμφανίζεται η κεντρική διοικητική ιεραρχία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διαιώνιση της ατιμωρησίας στο δημόσιο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να κάμψει αυτή την απροθυμία και θέτει πλέον μέσω του γενικού γραμματέα κ. Δημήτρη Στεφάνου, αυστηρό χρονοδιάγραμμα πέντε ημερών στους πολιτικούς προϊσταμένους των υπηρεσιών να προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων.

Η διαδικασία σύστασης πειθαρχικών συμβουλίων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, ωστόσο τρεις μετά δεν έχει γίνει κανένα βήμα.

Στην εγκύκλιο την οποία απέστειλε ο γενικός γραμματέας διευκρινίζεται ότι οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υφιστάμενα υπηρεσιακά συμβούλια, διαβιβάζονται στα πειθαρχικά του νέου νόμου μέσα σε ένα μήνα από τη συγκρότησή τους.

Στα νέα πειθαρχικά συμβούλια θα πρέπει να συμμετέχουν δύο δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες με το βαθμό του διευθυντή.

Η συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς εκκρεμούν πολλές και σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις.