ΕΛΛΑΔΑ

BBC: Σε ρόλο επιθεωρητή...στα ξενοδοχεία της Ρόδου

BBC: Σε ρόλο επιθεωρητή...στα ξενοδοχεία της Ρόδου

Σε συναγερμό τέθηκαν ο ΕΟΤ και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εξαιτίας της επίσκεψης στο νησί συνεργείου της εταιρείας παραγωγής TwoFour Broadcast που διενεργεί για λογαριασμό του ΒΒC ελέγχους ποιότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες όλως αναρμοδίως και με προφανείς τους σκοπούς...

Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ ενημέρωσε ότι το συνεργείο πραγματοποιεί γυρίσματα στο νησί..."Σημειώνουμε ότι η εταιρεία πρόκειται να παράγει σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών ωριαίας διάρκειας για λογαριασμό του BBC με τίτλο Holiday Programme που μεταξύ άλλων θα εξετάζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των ξενοδοχείων και θα δίνει τη δυνατότητα σε τηλεθεατές που είχαν αρνητική εμπειρία από τις διακοπές τους να επανεκτιμήσουν τα όσα ο κάθε προορισμός έχει να προσφέρει" τονίζει σε έγγραφό του ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Ιωάννης Ανδριανόπουλος.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με τη σειρά της και με αφορμή την ως άνω ενημέρωση του ΕΟΤ, εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα στα μέλη της με το οποίο καθιστά σαφές ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει καμία ελεγκτική αρμοδιότητα στις επιχειρήσεις και κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εισέλθει στην κουζίνα, τις αποθήκες τροφίμων ή τα ψυγεία των ξενοδοχείων.

Στόχος μάλιστα των εκπομπών του BBC είναι να καταγραφούν "αρνητικές εμπειρίες" από ταξιδιωτικούς προορισμούς και όχι τα θετικά στοιχεία που προσφέρουν.

Εξαιτερικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα το περιεχόμενο επιστολής της εταιρείας που πραγματοποιεί τα γυρίσματα για λογαριασμό του ΒΒC, που απεστάλη σε ξενοδοχεία...

"Τη σειρά, η οποία θα αποτελείται από 4 επεισόδια διάρκειας μιας ώρας το κάθε ένα, θα παρουσιάσουν 3 δημοφιλείς Βρετανοί παρουσιαστές σε ώρες υψηλής τηλεθέασης στο ΗΒ. Κάθε επεισόδιο θα περιέχει ποικίλα μαγνητοσκοπημένα μέρη. Δυο ή τρία από αυτά θα είναι ταινίες μικρού μήκους στις οποίες θα παρακολουθείται η εργασία επαγγελματιών του χώρου υγιεινής και ασφάλειας που θα διεξάγουν έρευνες σε διάφορα ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη και, ενδεχομένως, ακόμη μακρύτερα. Τα εν λόγω έργα δεν θα προβάλλονται από παρουσιαστή.

Για τη συγκεκριμένη σειρά συνεργαζόμαστε με μια ομάδα ιδιαιτέρως εξειδικευμένων Βρετανών επιθεωρητών στον τομέα περιβαλλοντικής υγείας και θα θέλαμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να τους καλέσετε στο ξενοδοχείο σας για να διεξάγουν μια επιθεώρηση υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς χρέωση. Η επιθεώρηση θα περιλαμβάνει ελέγχους στα ακόλουθα: κουζίνες, υπνοδωμάτια, χώροι πισίνας, χώροι εστίασης και κοινόχρηστοι χώροι/διάδρομοι.

Μετά το πέρας της επιθεώρησης, ο επαγγελματίας υγιεινής και ασφάλειας θα σας συμβουλέψει σχετικά με τη βέλτιστη αντιμετώπιση οιωνδήποτε θεμάτων έχουν τυχόν ανακύψει και θα δώσει σε εσάς και στην ομάδα σας καθοδήγηση όσον αφορά στον τρόπο αποφυγής και άλλων τέτοιων περιπτώσεων, καθώς και συμβουλές για τη διατήρηση υψηλών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας μελλοντικά. Μετά την ολοκλήρωση της μαγνητοσκόπησης και την παροχή των συμβουλών, θα θέλαμε να επανέλθουμε σε μελλοντική ημερομηνία, κατόπιν κοινής συμφωνίας, με σκοπό να δούμε τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκαν οι συμβουλές.

Εάν δεν είστε σίγουροι σχετικά με τα ανωτέρω ή έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την εμπλοκή σας στη σειρά, παρακαλούμε όπως το γνωστοποιήσετε αμέσως στην ομάδα παραγωγής".

Πέραν των ως άνω απίθανων που αφορούν τους τηλεοπτικούς επιθεωρητές υγείας η εταιρεία ενημερώνει και για την μαγνητοσκόπηση:

"Η μαγνητοσκόπηση θα περιλαμβάνει εικόνες από τα θέρετρα - εσωτερικά και εξωτερικά - καθώς και ορισμένες συνομιλίες με εσάς και με άλλα σχετιζόμενα άτομα. Εάν θεωρηθεί κατάλληλο, ενδέχεται να κάνουμε μαγνητοσκοπήσεις και στους χώρους γραφείων. Θα θέλαμε επίσης να μαγνητοσκοπήσουμε συνομιλίες με άτομα που αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα από τα θέρετρά σας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας καθώς και τη συγκατάθεση των παραθεριστών πριν από οποιαδήποτε μαγνητοσκόπηση. Το μεγαλύτερο μέρος της μαγνητοσκόπησης θα γίνει από ένα μεμονωμένο διευθυντή παραγωγής και ένα βοηθό διευθυντή. Εντούτοις ενδέχεται να υπάρξουν ημέρες που θα συμμετέχει ο παρουσιαστής μας μαζί με ομάδα δυο ατόμων, διευθυντή και βοηθό".

πηγη: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ