ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το Φεστιβάλ Φιστικιού!

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το Φεστιβάλ Φιστικιού!

Ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Αίγινα, με διάφορες εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Φιστικιού.

Περισσότεροι από 50 εκθέτες, κατά μήκος της προβλήτας, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, φιλοξενούν το αιγινίτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές που το έχουν ως πρώτη ύλη τους, καθώς και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στο νησί. Ανάμεσά τους είναι επίσης αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα και εδέσματα.

Το Aegina Fistiki Fest καθιερώθηκε ως θεσμός και διοργανώνεται από τον δήμο της Αίγινας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού.

«Ανταποκρινόμενοι στο χρέος και την ευθύνη μας, στηρίζουμε στην πράξη το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας που μέσα σε τέσσερα χρόνια απέκτησε αξιοπιστία και θεσμική υπόσταση με έργο και δράσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιστικιού διοργανώνει τις παρακάτω τρεις δράσεις:

- Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο Στάδιο της Αίγινας πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση με το καλλιτεχνικό σχήμα του Θάνου Μικρούτσικου, τον Γιάννη Κούτρα και την Άννα Λινάρδου.

- Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο διεθνής ημιμαραθώνιος αγώνας Αίγινας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος» και τον δήμο Αίγινας. Ο αγώνας είναι μεγάλο αθλητικό γεγονός, με κορυφαίες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων αθλητών, καθώς είναι επίσημα ενταγμένος στο αθλητικό καλεντάρι και αποτελεί ένα από τα επίσημα τεστ για τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών, που γίνεται τον Νοέμβριο.

- Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Δανάη» διοργανώνεται ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «SusTEn Mechanism», με θέμα: Επιχειρηματικότητα και αειφόρος ανάπτυξη στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.