ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά «καμπάνα» στον 40χρονο βιαστή τριών Αγγλίδων στην Κέρκυρα

Βαριά «καμπάνα» στον 40χρονο βιαστή τριών Αγγλίδων στην Κέρκυρα

Ποινή 52,5 ετών επιβλήθηκε από το Μεικτό Κακουργιοδικείο Ηγουμενίτσας στον 40χρονο που είχε συλληφθεί στην Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2010 για κατ' εξακολούθηση βιασμούς.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τον βιασμό τριών Αγγλίδων σε διάστημα έξι εβδομάδων. Ο δράστης δρούσε στην περιοχή του Κάβου Λευκίμης και πιστεύεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση 2 περίπου ωρών, αφού ο κατηγορούμενος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν, με αποτέλεσμα να καταφύγουν σε κλήρωση και να οριστεί συνήγορος από το δικαστήριο.

Οι δύο από τις τρεις παθούσες, 23 και 47 ετών, περιέγραψαν με λεπτομέρειες στο δικαστήριο τα όσα πέρασαν στα χέρια του δράστη το διάστημα της ομηρείας τους, αφού ο δράστης τις κρατούσε -με την απειλή μαχαιριού- αιχμάλωτες για αρκετές ώρες.

Η τρίτη, μια 18χρονη τότε κοπέλα, απέστειλε προς το δικαστήριο υπόμνημα, αφού σύμφωνα με τους συνηγόρους της και τις ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίστηκαν, ακόμα και σήμερα, δύο και πλέον χρόνια μετά το συμβάν εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κέντρα αποκατάστασης, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα τραγικά γεγονότα.

Τραγική φιγούρα, ο μεγαλύτερος αδερφός του κατηγορουμένου, ο οποίος αμείλικτος, ζήτησε από το δικαστήριο να τον καταδικάσει αποκαλύπτοντας ότι ο δράστης είχε ξανακαταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό και επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνος να επαναλάβει την πράξη του αυτή.

Μάλιστα, ο αδερφός του κατηγορουμένου, δε δίστασε να πει σε διάλειμμα της δίκης «δώστε μου ένα όπλο να τον σκοτώσω εγώ τώρα να τελειώσει ο διασυρμός για την οικογένειά μου», ενώ επεσήμανε ότι προέρχονται από μια φτωχή οικογένεια με 6 παιδιά, και ότι η ένδεια της οικογένειας δεν αποτελεί δικαιολογία για τα εγκλήματα που διέπραξε ο αδερφός του.

Το ίδιο σκληρά, απέναντι στο δράστη, στάθηκαν και συγχωριανοί του από τη Λευκίμη, οι οποίοι επεσήμαναν, ότι οι πράξεις τους δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και δυσφήμισαν μια κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή.

Ο εισαγγελέας πρότεινε συνολικά 87 χρόνια κάθειρξης για τον κατηγορούμενο, για τους τρεις βιασμούς, τις δύο ληστείες που διέπραξε σε βάρος των δύο από τα τρία θύματά του, την ομηρεία των δύο εξ' αυτών και την κατηγορία της οπλοχρησίας.

Κατά συγχώνευση το δικαστήριο του επέβαλλε 52,5 χρόνια κάθειρξη, 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ θα εκτίσει υποχρεωτικά 25 χρόνια της ποινής του πριν του δοθεί το δικαίωμα της αίτησης αποφυλάκισης.

Σημειώνεται ότι η όποια έφεση ασκήσει δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο δράστης στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι για τις 2 από τις 3 περιπτώσεις βρίσκονταν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών, ενώ για την περίπτωση της 18χρονης, ότι αυτή συναίνεσε σε σεξουαλική πράξη μαζί του, ισχυρισμό που αντέκρουσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.