ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έκλεψαν μέχρι και την καμπάνα

Κρήτη: Έκλεψαν μέχρι και την καμπάνα

Είχαν "γδύσει" το Ρέθυμνο δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 κι 26 ετών, που συνελήφθησαν, τελικά, προχθές για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το "δίδυμο" είχε διαπράξει έξι περιπτώσεις κλοπών, αποκομίζοντας όφελος ύψους περίπου 155.000 ευρώ.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση σύμφωνα με το cretalive.gr

Ειδικότερα, το πρωί της 22.12.2012 οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από χώρο εργοταξίου εταιρίας παραγωγής αδρανών υλικών, ένα μοτέρ άντλησης υδάτων και καλώδιο χαλκού μήκους 350 μέτρων, αξίας 20.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 33χρονος και ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, αφαίρεσαν τα είδη αυτά και στη συνέχεια προσπάθησαν να τα διαθέσουν προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας μετάλλων στο Ρέθυμνο.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, αναζητήθηκαν οι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από κοινού με ακόμη δύο άτομα, οι οποίοι αναζητούνται, από το Μάρτιο του 2012 είχαν διαπράξει άλλες πέντε κλοπές καλωδίων χαλκού και διαφόρων άλλων αντικειμένων από το εργοτάξιο της ίδιας εταιρίας, συνολικής χρηματικής αξίας 133.500 χιλιάδων ευρώ. Επίσης είχαν αφαιρέσει καμπάνα Εκκλησίας, από την Τοπική Κοινότητα Μικρής Γωνιάς Ρεθύμνου, χρηματικής αξίας 800 ευρώ.

Το Ι.Χ.Φ όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης και τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.