ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ: Ταλαιπωρία από το νέο μέτρο στα λεωφορεία

Ρεπορτάζ: Ταλαιπωρία από το νέο μέτρο στα λεωφορεία

«Και ταλαιπωρία και απουσία ελεγκτών. Το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Ήταν λάθος». Αυτό διαπιστώνεται σε επιτόπιο ρεπορτάζ μας, για την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Μεταφορών να εισέρχονται από την Δευτέρα οι επιβάτες μόνο από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία ,σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με επιβάτες που ρωτήθηκαν το μέτρο πιθανό να εφαρμοστεί με επιτυχία μόνον στα μικρά λεωφορεία συνοικιακών γραμμών.

Ως γνωστόν με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης των επιβατών από την μπροστινή πόρτα με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό θα εφαρμοστεί αρχικά σε επιλεγμένες γραμμές. Στη συνέχεια το μέτρο θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου. Τα λεωφορεία των γραμμών αυτών θα φέρουν ειδική σήμανση στις θύρες και στη φωτεινή επιγραφή τους, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες.

Πάντως ούτε οι οδηγοί (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) είναι αισιόδοξοι. Με ανακοίνωσή τους που τοιχοκολλήθηκε σε όλα τα αμαξοστάσια, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ καλεί τους οδηγούς να μην παραλάβουν τα σχετικά αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν δίπλα από τις πόρτες των λεωφορείων, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι «εις βάρος τόσο των επιβατών, όσο και των εργαζομένων». Όσο για ελεγκτές; Μάλλον τους αναζητούν με το κιάλι...