ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται διπλό χαράτσι για τα αυτοκίνητα

Έρχεται διπλό χαράτσι για τα αυτοκίνητα

Το υπουργείο Οικονομικών αφού έστειλε τα πρώτα ραβασάκια για τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο ακίνητης περιουσίας, αρχίζει να ετοιμάζει τα φορολογικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο θα αποστείλει μέσα στους δύο τελευταίους μήνες σχεδόν ταυτόχρονα τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο του υπουργείου αποφάσισε να φορολογήσει τους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων ανεξάρτητα της τελικής αξίας του οχήματος. Την ίδια ώρα, κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων μικρότερου κυβισμού δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ στην εφορία, εξ' αιτίας της αδιανόητης αυτής ρύθμισης.

Οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των δύο λίτρων θα κληθούν έως το τέλος του έτους να καταβάλουν από 947 ευρώ έως 5.140 ευρώ καθώς θα φορολογηθούν διπλά (τέλη κυκλοφορίας + φόρος πολυτελούς διαβίωσης).

Μάλιστα ακόμη και αν κάποιος έχει πωλήσει το όχημά του μέσα στο 2013 ή ακόμη έχει καταθέσει πινακίδες το τρέχον έτος δεν γλυτώνει από το νέο «χαράτσι» καθώς αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.

Φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επιβληθεί εκτός από τα αυτοκίνητα και σε πισίνες, και αεροσκάφη. Τα σκάφη αναψυχής έχουν εξαιρεθεί και τα ταμεία του κράτους θα αυξάνονται κάθε έτος σε ετήσια βάση κατά136 εκατ. ευρώ.

Ο νέος φόρος θα βεβαιωθεί με ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα και η αποστολή των σημειωμάτων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, πισίνα ή αεροσκάφος αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Οι «οικονομικά ασθενείς» θα πληρώσουν και φόρο πολυτελείας!

Τα πάνω- κάτω στη φορολογία των αυτοκινήτων

«Θα ψηφίσουμε τον φόρο πολυτελείας και θα καταψηφίσουμε τα φoρολογικά»

Φόρος πολυτελείας: Στην «τσιμπίδα» του κράτους σκάφη, πισίνες, τζιπ