ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Ιερόσυλοι έκλεψαν από εκκλησάκι καμπάνα 300 κιλών!

Απίστευτο: Ιερόσυλοι έκλεψαν από εκκλησάκι καμπάνα 300 κιλών!

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» το εκκλησάκι του Αγίου Φωκά στο Καλαθά Δάφνης του δήμου Ήλιδας και αφαίρεσαν την καμπάνα που είχε βάρος 300 κιλά!

Η κλοπή εκτιμάται ότι έγινε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο έγινε αντιληπτή μόλις το περασμένο Σάββατο, όταν επισκέφθηκε το εκκλησάκι ένας πιστός και διαπίστωσε ότι η καμπάνα είχε κάνει φτερά…

Ο πιστός όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί έτρεξε και ενημέρωσε τον ιερέα της εκκλησίας π. Δημήτρη Βουρλέγκα, ο οποίος πήγε στην εκκλησία και δεν πίστευε στα μάτια του με το θράσος των δραστών..

Δεν έγιναν αντιληπτοί

Το εκκλησάκι άλλωστε του Αγίου Φωκά είναι σε απόμερο σημείο, εκεί που βρισκόταν παλιά το χωριό πριν μεταφερθεί το 1967, και δεν λειτουργεί τακτικά.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το thebest, οι δράστες το γνώριζαν αυτό, οπότε ήταν σίγουροι ότι δεν θα τους αντιλαμβανόταν κάποιος, επομένως έδρασαν ανενόχλητοι.

Η παλιά μεγάλη καμπάνα της εκκλησίας, είχε απομακρυνθεί από το σημείο όταν έγινε η μεταφορά του χωριού και στο εκκλησάκι είχε τοποθετηθεί μια μικρότερη καμπάνα, την οποία δεν είχε τολμήσει κανείς να την αγγίξει, μέχρι σήμερα…