ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Η Αρετή επέλεξε το δρόμο της «Αντιγόνης»

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Η Αρετή επέλεξε το δρόμο της «Αντιγόνης»

«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου θα μπορούσε να γίνει κατήγορος του πατέρα της. Δεν το έκανε. Επέλεξε το δρόμο της Αντιγόνης. Γεννήθηκε για να αγαπάει τον πατέρα της...». Με τα λόγια αυτά ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του πρώην υπουργού Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει την κατηγορουμένη αθώα και να μην εφαρμόσει την «οικογενειακή ποινική ευθύνη».

Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του «έγινε μια παρότρυνση κατά την εισαγγελική πρόταση να μην στεναχωρήσουμε τον ελληνικό λαό που αυτή την περίοδο χειμάζεται από την οικονομική κρίση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ακολουθήσετε τις εσφαλμένες προτροπές της εισαγγελικής έδρας να ικανοποιηθεί ο ελληνικός λαός. Όχι. Πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα του δικαίου. Αυτά γίνονται από λαοδικείο...».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος «αν πρέπει να σκεφτούμε και τον ελληνικό λαό, επειδή έχει γίνει μέρος αυτής της δίκης, όταν είδε ότι δόθηκαν τα ακίνητα της στο δημόσιο, ικανοποιήθηκε. Η αθώωση της δεν θα ενοχλήσει το λαό...»

Σκιαγραφώντας δε το προφίλ της Αρετής Τσοχατζόπουλου ο συνήγορος της αναρωτήθηκε: «Είναι κάποια ανεπάγγελτη, είναι άεργη, περνάει τη ζωή της τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά της ; Έκανε ζωή που προκάλεσε ; Από την πρώτη στιγμή που πήρε το πτυχίο της εργάζεται και πληρώνει στην εφορία. Και αυτή η γυναίκα κατηγορείται για κατ' επάγγελμα νομιμοποίηση... Της αποδίδεται ότι διέπραξε το αδίκημα της νομιμοποίησης κατ´ επάγγελμα. Κατά κανόνα οι περισσότεροι που τελούν το αδίκημα κατ´ επάγγελμα είναι άεργοι, είναι έμποροι ναρκωτικών, κάνουν απάτες κλπ. Επίσης της αποδίδεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Από τα βέλη του κ. Δημητρακόπουλου δεν ξέφυγε ούτε ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας για το οποίο είπε: «Επιστρατεύτηκε ο κ. Ζήγρας να βοηθήσει το δικαστήριο σας, ενώ βοηθάει τον εαυτό του προκειμένου να ανοίξει η πόρτα του Κορυδαλλού. Και είπε ότι δόθηκαν και 80 εκατ. από τον Μιχαηλίδη (σ.σ πρώην υπουργός Εσωτερικών Κύπρου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος) προκειμένου να δικαιολογήσει αυτό το κενό. Θα κηρύξετε Αρχάγγελο της αξιοπιστίας τον κ. Ζήγρα; Πως θα το δικαιολογήσετε αυτό για να ξεπεράσετε το κενό του κατηγορητηρίου. Ευτυχώς υπάρχει το συμβόλαιο της ΒΒ που λέει ότι στις 25/05/98 έγινε δραχμοποίηση συναλλάγματος. Υπήρχε περίπτωση να πάνε στο γκισέ της τράπεζας με μια σακούλα χρήματα και να τους πουν δραχμοποιήστε τα; Με αλυσίδες θα τους είχαν δέσει. Δεν μπορείτε να πείτε ότι η βαλίτσα αυτή που λέει ο Ζήγρας πήγε για την αγορά στη Δεινοκράτους. Δεν υπάρχει εγκληματική περιουσία».