ΕΛΛΑΔΑ

Ο Β. Μιχαλολιάκος παρουσίασε τα Πειραιώτικα Χριστούγεννα!

Ο Β. Μιχαλολιάκος παρουσίασε τα Πειραιώτικα Χριστούγεννα!

«Θα επιδιώξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να υπάρχει εορταστικό περιβάλλον στην πόλη της ανθρωπιάς, καθώς είναι πεποίθησή μας ότι, σε αυτές τις δύσκολες χρονιές, λόγω μνημονίου, ο Πειραιάς μάς ενώνει ακόμα περισσότερο» τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου.

Ο στολισμός του Πειραιά έχει ξεκινήσει και θα είναι καλύτερος όσο ποτέ, με μηδενικό κόστος, δήλωσε ο δήμαρχος και, σε αυτό το σημείο, κάλεσε τους ανθρώπους της πολιτικής εξουσίας να ανοίξουν την πόρτα της καρδιάς τους.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα, είπε ότι στις 12 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα έξω από το Δημοτικό Θέατρο, θα γίνει η φωταγώγηση του «Χριστουγεννιάτικου Καραβιού» και κάλεσε τον κόσμο που θα παραβρεθεί στην εκδήλωση και από αυτά που του περισσεύουν, όπως τρόφιμα, ρούχα ή παιχνίδια, να τα φέρουν στο σημείο, προκειμένου να τα συγκεντρώσει η Τράπεζα Αγάπης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) και να τα διανείμει με αξιοπρέπεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τόνισε ότι αυτό δεν είναι μια πράξη επίδειξης που θα πρέπει να γίνει κάτω από τους φωτογραφικούς η τηλεοπτικούς φακούς, αλλά μια πράξη ανθρωπιάς που προϋποθέτει τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια των φτωχών.

MIXA

Αναφερόμενος στο «Χριστουγεννιάτικο Καράβι», υπογράμμισε ότι συμβολίζει τη σταθερή σχέση που έχει ο Πειραιάς, ως πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής ναυτοσύνης και ευχαρίστησε τον ΟΛΠ, που έχει αναλάβει τη μεταφορά του, αλλά και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, καθώς είναι το καράβι που χρησιμοποίησε στην ταινία του, «Ο θεός αγαπάει το Χαβιάρι».

Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι, μετά τη φωταγώγηση του καραβιού, θα ακολουθήσει συναυλία της Φωτεινής Δάρα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ανέφερε επίσης ότι, στις 21 Δεκεμβρίου, ο δήμος, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν δώρα για τα παιδιά των ιδρυμάτων, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου, θα γίνει η φωταγώγηση του παραδοσιακού έλατου στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Κανάρη, όπου θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Ο δήμαρχος τόνισε, εξάλλου, ότι οι επιχειρηματίες που θα εγκαταστήσουν, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, το παγοδρόμιο και τα καρουσέλ, θα λάβουν το ελάχιστο τίμημα που υπάρχει σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, αλλά με την προϋπόθεση να προσφέρουν δωρεάν τουλάχιστον 2.000 εισιτήρια στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μέσω της πρόνοιας, αλλά και στα ιδρύματα.

Στις φετινές εκδηλώσεις του δήμου, θα υπάρχουν Αϊ Βασίληδες, δίπλα στους οποίους θα μπορούν να φωτογραφηθούν τα παιδιά, ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις, το τρενάκι για βόλτες στην πόλη, ενώ στο Πασαλιμάνι θα εγκατασταθεί μίνι σπορ κλαμπ από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου. Θα υπάρχει, τέλος και ένας μίνι κινηματογράφος σύγχρονης τεχνολογίας, που θα προβάλλει ταινίες τρισδιάστατης προβολής με το μικρότερο τίμημα. Ωστόσο, η εταιρεία που το έχει αναλάβει θα προσφέρει 1.500 δωρεάν εισιτήρια σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μέσω της πρόνοιας.

Διαβάστε επίσης:

Πάλι πρωτοπορεί ο Β. Μιχαλολιάκος

Στρατόπεδο Παπαδογεωργή: Μεγάλη νίκη του Δήμου Πειραιά

Μιχαλολιάκος: Τα δικαστήρια δεν θα φύγουν από το κέντρο του Πειραιά

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Δεν θα είμαι υποψήφιος!

Β. Μιχαλολιάκος: Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περίσσευμα αγάπης

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Το ρολόι του Πειραιά ξαναζωντανεύει

Λαμπερά εγκαίνια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά