ΕΛΛΑΔΑ

Το Gulfstream δεν πετά λόγω… ΓΑΠ!

Το Gulfstream δεν πετά λόγω… ΓΑΠ!

Δίνουν «στεγνά» τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έκανε δυο φορές τον γύρο του κόσμου με το κυβερνητικό αεροσκάφος και το στέλνει για... απόσυρση

Αναφορά προς το γραφείο του πρωθυπουργού έστειλαν οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας εξηγώντας γιατί δεν πετούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Όπως πληροφορηθήκαμε από πολύ έγκυρη κυβερνητική πηγή, οι συντάκτες της αναφοράς γράφουν ειδικά για το πανάκριβο δικινητήριο αεροσκάφος Gulfstream ότι έχει υπερ-χρησιμοποιηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Το αεροσκάφος έχει διανύσει δύο φορές το γύρο του κόσμου με τα μίλια που έχει κάνει για να μετακινηθεί σε ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό ο κ. Παπανδρέου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα υπάρχουν κι άλλα περίεργα. Το Gulfstream έχει καθηλωθεί για να συντηρηθεί αλλά οι εργασίες δεν ξεκίνησαν επειδή οι διαδικασίες προέβλεπαν τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού κι όχι απευθείας ανάθεση, ας πούμε, στην ΕΑΒ. Η ισπανική εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό αρνείται να έρθει στη χώρα μας και να αρχίσει τη συντήρηση του αεροσκάφους, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει πάρει εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΑ, οι Ισπανοί τεχνικοί τηρούν αρνητική στάση και μάλιστα, φέρονται να μην αναλαμβάνουν το έργο. Για το λόγο αυτό, η Αεροπορία έδωσε προθεσμία ως το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Αν έως τότε δεν υπάρχει ενδιαφέρον, θα στραφούν στον δεύτερο ανάδοχο.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB