ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βυθιζόμενα κολωνάκια μπαίνουν στα Λαδάδικα

Θεσσαλονίκη: Βυθιζόμενα κολωνάκια μπαίνουν στα Λαδάδικα

Συνεχίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η υλοποίηση βελτιωτικών παρεμβάσεων σε επιβαρυμένες λόγω επαγγελματικών χρήσεων περιοχές με στόχο την ευταξία, την καθαριότητα αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Εμπορικού - Ιστορικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στην περιοχή των Λαδάδικων:

Τίθενται σε λειτουργία αποτρεπτικά βυθιζόμενα στοιχεία (κολωνάκια) στις οδούς: Αιγύπτου, Ορβύλου, Κατούνη, Οπλοποιού, Μητροπόλεως, Φασιανού, Ναυμαχίας Έλλης και Παγγαίου

Τα αποτρεπτικά κολωνάκια θα απασφαλίζονται μόνο για τις υπηρεσιακές ανάγκες των Δημοσίων Αρχών, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και την αντιμετώπιση άλλων έκτακτων περιστατικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Καθαριότητας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (οδός Σολωμού 67, τηλ: 2310 494 410, Δημήτριος Γιολτζόγλου) το οποίο είναι υπεύθυνο για τη συνολική λειτουργία του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα αποκομιδής μπλε και πράσινης γραμμής δεν υπάρχουν αλλαγές και πραγματοποιείται τρεις φορές την ημέρα, (κατά τις ώρες 06.00 έως 08.00, 14.00 έως 16.30 και 22.00 έως 24.00).

Η απόθεση των ογκωδών αντικειμένων προς αποκομιδή σε ειδικές έκτακτες περιπτώσεις -και εφόσον δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο- θα γίνεται μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού στους αριθμούς 15192 ή 2310 494410. Μετά τη διέλευση του απορριμματοφόρου δεν θα επιτρέπεται η απόρριψη τους και με ευθύνη των καταστηματαρχών-επαγγελματιών θα αποθηκεύονται στο εσωτερικό των καταστημάτων.

«Με την εφαρμογή του ειδικού προγράμματος και τις πολύπλευρες βελτιωτικές παρεμβάσεις αντιμετωπίζουμε ριζικά τα προβλήματα που είχαν διαχρονικά δημιουργηθεί. Στην πράξη δίνεται η ιδιαίτερη βαρύτητα που απαιτείται στο Εμπορικό - Ιστορικό Κέντρο και εξυπηρετούνται οι δημότες, οι επαγγελματίες και η συνολική λειτουργία της καθαριότητας. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος περιοχές να διαφυλαχτούν με την κοινωνική συνευθύνη και την συνεργασία με τους Επαγγελματικούς φορείς της πόλης και της περιοχής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας - Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παππάς και συμπλήρωσε:

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης καλούμε τους επαγγελματίες να συμμετέχουν ενεργά, να υποστηρίξουν και να συνδράμουν την εφαρμογή του σχεδιασμού μας. Οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είχαν αναλάβει ένα τιτάνιο αγώνα να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες στις αστικές περιοχές και θα εντείνουν τις προσπάθειες αυτές με χρέωση νέων μηχανικών μέσων (σαρώθρων – καδοπλυντήρίων κ.α. που αναμένονται.

agelioforos.gr

Διαβάστε επίσης: Με τα… greeklish τα έβαλε ο Άνθιμος