ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Αντιδράσεις για την κατάργηση υποκαταστήματος ΙΚΑ

Ηράκλειο: Αντιδράσεις για την κατάργηση υποκαταστήματος ΙΚΑ

Οργισμένη είναι η αντίδραση εργαζομένων και συνταξιούχων στην κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην περιοχή του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, υποκατάστημα το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων και συνταξιούχων προχώρησαν την Παρασκευή (20/02/2015) σε αποκλεισμό του υποκαταστήματος και χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος, η οποία πάρθηκε παρά το ότι είχαν διαβεβαιωθεί για το αντίθετο.

Επίσης κάνουν λόγο για «απόφαση που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς καθώς το ΙΚΑ καταργεί ένα υποκατάστημα που εδρεύει σε ιδιόκτητο κτίριο ενώ ταυτόχρονα πληρώνει μεγάλα ποσά σε ενοίκια».

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει στείλει ήδη επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό και τον Διοικητή του ΙΚΑ το ΕΚΗ κάνει λόγο για απόφαση που δεν συνάδει με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες τις Κυβέρνησης.

Παράλληλα, την αντίδραση τους εξέφρασαν –μεταξύ άλλων- και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Πηγη: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις