ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Επέστρεψε στον καταυλισμό η 9χρονη που είχε ηπατίτιδα Α

Ειδομένη: Επέστρεψε στον καταυλισμό η 9χρονη που είχε ηπατίτιδα Α

Χαμογελαστή και ευδιάθετη, η 9χρονη Άρουα, που πριν από μερικές ημέρες είχε διαγνωστεί με ηπατίτιδα Α (το πρώτο κρούσμα στον καταυλισμό της Ειδομένης), παίζει πλέον ξέγνοιαστη με τα αδέλφια της στη μικρή σκηνή που έχουν στήσει οι γονείς της στα χωράφια, δίπλα στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-Σκοπίων, περιμένοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η μικρή επέστρεψε στον καταυλισμό, μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα της Φάτιμα, «δεν χορταίνει το παιχνίδι».

«Στο νοσοκομείο φοβόταν λίγο, αλλά γιατροί και νοσοκόμες άνοιξαν την αγκαλιά τους και την έκαναν καλά» εξηγεί η Φάτιμα και εξιστορεί πώς ξεκίνησε η μικρή αυτή περιπέτεια για τη μικρή αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια:

«Παρατήρησα ότι ήθελε συνέχεια να κοιμάται, δεν έτρωγε και δεν είχε καθόλου διάθεση για παιχνίδι, πράγμα ασυνήθιστο για τον χαρακτήρα της. Ήταν τότε που αποφάσισα να την πάω στους γιατρούς, οι οποίοι και μας έστειλαν στο νοσοκομείο».

Η μικρή Άρουα και η οικογένειά της έφυγαν από την πόλη Χάσακα της Συρίας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Ντέιρ Εζόρ, επειδή δεν άντεχαν να ζουν άλλο στην ανασφάλεια του πολέμου, όπως λέει η Φάτιμα. Προορισμός τους είναι η Γερμανία, όπου βρίσκονται ήδη οι συγγενείς τους.

Όλοι όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον της μικρής Άρουα (συνολικά 13 άτομα: 9 παιδιά και 4 ενήλικες) εμβολιάστηκαν και, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ακόμη -μεταξύ άλλων- πως δεν υπάρχει λόγος μαζικού εμβολιασμού, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση.