ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Κομοτηνής

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Κομοτηνής
Μάχη με τις φλόγες δίνουν μέχρι και αυτή την ώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο εργοστάσιο της Κομοτηνής...

Μάχη με τις φλόγες δίνουν μέχρι και αυτή την ώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, όπου από χθες έχει τυλιχθεί στις φλόγες και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 25 άνδρες της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα.

Εν τω μεταξύ από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, λόγω του νέφους που εκλύθηκε από την καύση πρώτων υλών.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων, ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με τα παράθυρα κλειστά.

Τονίζεται επίσης πως τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες, ενώ τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Τα μέτρα κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν ύστερα από επικοινωνία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
Σημειώνεται πως από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto,”.