ΕΛΛΑΔΑ

Η καλή ζωή «πρόδωσε» τους απαγωγείς του γιατρού

Η καλή ζωή «πρόδωσε» τους απαγωγείς του γιατρού
Η πολυτελής ζωή και η διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία της Τουρκίας «πρόδωσε» τους απαγωγείς του 67χρονου γιατρού από τη Σταμάτα Αττικής....

Η πολυτελής ζωή και η διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία της Τουρκίας «πρόδωσε» τους απαγωγείς του 67χρονου γιατρού από τη Σταμάτα Αττικής.

Η υπόθεση απαγωγής του εξιχνιάστηκε και ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερις από τους πέντε δράστες, Αλβανοί ηλικίας 20 έως 28 ετών, οι οποίοι ξόδευαν το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, που είχαν πάρει ως λύτρα.

Ο 67χρονος είχε απαχθεί το μεσημέρι της 22ας Μαϊου του 2011, ενώ καλλιεργούσε το κτήμα του στη Σταμάτα.

Οι δράστες, αφού τον χτύπησαν, τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική υπαίθρια τοποθεσία στον Άγιο Μερκούριο, όπου νωρίτερα είχαν διαμορφώσει χώρο και τον κρατούσαν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Το επόμενο βράδυ, ύστερα από διαπραγματεύσεις, οι δράστες τον εγκατέλειψαν στο σημείο κράτησής του, όπου βρέθηκε από αστυνομικούς και αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν από τους οικείους του, ως λύτρα, 1.360.800 ευρώ σε ερημικό σημείο στον Διόνυσο.

Οι δράστες την επομένη της απελευθέρωσης του απαχθέντος, διέφυγαν στην Αλβανία, απ’ όπου αναχώρησαν για την Τουρκία, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Ατάλια.

Συνέχισαν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη διαμένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία. Τελικά οι απαγωγείς του γιατρού συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας - ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια ελέγχου, σε ταξί στο οποίο επέβαιναν.

Η διαδικασία έκδοσής τους στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει.