ΕΛΛΑΔΑ

Οι επιχορηγήσεις στα ΕΛΤΑ άναψαν «φωτιές»

Οι επιχορηγήσεις στα ΕΛΤΑ άναψαν «φωτιές»
Διοίκηση των ΕΛΤΑ και συνδικαλιστές απορρίπτουν το πόρισμα Ρακιντζή για παράνομες επιχορηγήσεις 3,7 εκατομμυρίων ευρώ..

Στο ίδιο πνεύμα με τους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ, η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει απόλυτα νόμιμους και διαφανείς τους όρους των συλλογικών συμβάσεων, που υπογράφηκαν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Κληθείσα να σχολιάσει το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή για παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΠΟΣΤ τη χρονική περίοδο 1999-2010, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αναφέρει πως οι όροι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας διέπονται από τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Προσθέτει επίσης ότι στη συλλογική σύμβαση εργασίας 2006 και 2007, που εξακολουθεί να ισχύει, προβλέπεται η συγχρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων (προγράμματα διακοπών εργαζομένων) από τα ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ υποστηρίζει, πως λόγω της κρίσης δεν καταβλήθηκε οποιοδήποτε ποσό για το πρόγραμμα διακοπών των εργαζομένων, για τα έτη 2010 και 2011.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ συνδέουν το πόρισμα του κ. Ρακιντζή με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ξεπουλήματος της εταιρείας.

Στο πόρισμά του ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται σε επιχορηγήσεις, που διατίθεντο για θερινές διακοπές των εργαζομένων, παιδικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και άλλα και οι οποίες ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία.

Επίσης ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι για τα ποσά αυτά δεν υπήρχαν παραστατικά από την Ομοσπονδία προς τη διοίκηση, για το πού πήγαιναν τα χρήματα, αφού στην ουσία δεν γίνονταν έλεγχοι.

Το υπουργείο Μεταφορών τηρεί για το θέμα στάση αναμονής μέχρι τέλους του μήνα περιμένοντας το πόρισμα του κ. Ρακιντζή για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές του.

Διαβάστε επίσης:Επιχορηγήσεις και στα ΕΛΤΑ, όπως στη ΔΕΗ…