ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο

Έληξε η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

Με παρέμβαση αναρχικών ομάδων που είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων τερματίστηκε η κατάληψη στον ιστορικό χώρο.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας δεν πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες δύο ημέρες εκδηλώσεις μνήμης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) συνεδρίαζε αδιάκοπα από την Τετάρτη (15/11/2017). Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ ζήτησαν την αποχώρηση των καταληψιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 είχε ζητήσει να λυθεί το ζήτημα με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι αριστερές οργανώσεις που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κάνιγγος μπήκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου μετά τη λήξη της κατάληψης, ώστε να τον προετοιμάσουν για τις αυριανές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Για το βράδυ, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν οριστεί φοιτητικές ομάδες περιφρούρησης των κτιρίων.

Έτσι, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν από το πρωί της Παρασκευής να εισέρχονται στον χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν στεφάνι ή λουλούδια. Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από την οδό Πατησίων στις 3μ.μ..

Σχετικές ειδήσεις