ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης καυσίμων

Ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης καυσίμων

Εξακολουθούν να παραμένουν οι τεράστιοι λόφοι σκουπιδιών στους δρόμους του Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη, καθώς τα απορριμματοφόρα του δήμου είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης καυσίμων.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γιάννης Αλεξανδρής, προέκυψε με τη λήξη της σύμβασης με τον προηγούμενο προμηθευτή πετρελαίου και της αδυναμίας υπογραφής νέας σύμβασης, με αποτέλεσμα τα οχήματα, να έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα και να μην πραγματοποιείται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Οι πολίτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, κι εγώ μαζί τους είμαι, αφού το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι μεγάλο. Όμως ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος και θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Ψάχνουμε τρόπους να λύσουμε το θέμα και προσπαθούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τις εταιρίες πετρελαίου».

Στο μεταξύ, τα σκουπίδια φαίνεται να «απειλούν» εκ νέου και τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις, οκτάμηνης διάρκειας, των 912 εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει στείλει ακόμη την εγκύκλιο για να κινηθεί η διαδικασία για την πρόσληψη νέων συμβασιούχων.