ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο - Μαρτυρία «καίει» τον πατροκτόνο: «Έφυγε ήρεμος και γύρισε με το κουζινομάχαιρο»

Ηράκλειο - Μαρτυρία «καίει» τον πατροκτόνο: «Έφυγε ήρεμος και γύρισε με το κουζινομάχαιρο»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας για το φονικό των Καμινίων, στο Ηράκλειο.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς ο 49χρονος δράστης όρμησε σαν θηρίο πάνω στον 80χρονο πατέρα του και τον μαχαίρωσε αλλεπάλληλες φορές.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι έφτασε στο έγκλημα καθώς ο 80χρονος πατέρας ζητούσε από το γιο του να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης, προκειμένου να μπορεί να βλέπει τα παιδιά του.

Πρόκειται για φίλο του 49χρονου, ο οποίος επίσης είναι τοξικομανής και ήταν μπροστά στο αιματηρό περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει ότι λίγο πριν από το φονικό πατέρας και γιος συνομιλούσαν σε ένα πεζούλι. Ο άτυχος άνδρας έλεγε στο γιο του ότι «πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά και να μπει σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης διαφορετικά ο εισαγγελέας θα του απαγορεύσει την επικοινωνία με τα παιδιά του».

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος λάτρευε τα εγγόνια του προσπαθούσε με κάθε τρόπο να συνετίσει τον γιο του με σκοπό να ενταχθεί και πάλι σε κάποιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον φίλο και αυτόπτη μάρτυρα, ενώ συζητούσαν, ο 49χρονος σηκώθηκε ήρεμα, χωρίς να δείχνει νευριασμένος, πήγε στο σπίτι του και επιστρέφοντας στο σημείο που βρισκόταν ο πατέρας του, έβγαλε από το παντελόνι ένα κουζινομάχαιρο και όρμησε στον ηλικιωμένο.

«Τον μαχαίρωσε αρχικά μία φορά αριστερά στα πλευρά. Ο πατέρας σηκώθηκε να φύγει, όμως εκείνος έπεσε πάνω του και τον μαχαίρωσε άλλη μια φορά στα πλευρά και τουλάχιστον άλλες δύο στην πλάτη αφού ο πατέρας του προσπάθησε να καλυφθεί και γύρισε το κορμί του. Μετά ο 49χρονος σηκώθηκε και πέταξε το μαχαίρι κάτω από ένα αυτοκίνητο».

Ο πατροκτόνος, ο οποίος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα, ισχυρίζεται ότι το έκανε πάνω στα νεύρα του. Παραδέχεται ότι την προηγούμενη ημέρα είχε δείρει τον πατέρα του επειδή δεν του έδινε χρήματα για τη δόση του.

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο «φως» και η μητέρα του η οποία πέθανε πριν κάποια χρόνια,είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Οι γείτονες λένε ότι την κυνηγούσε με ένα τσεκούρι για τη σκοτώσει.

Πηγή: cretalive.gr