ΕΛΛΑΔΑ

Στα Χανιά Οικουμενικός Πατριάρχης και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Χανιά Οικουμενικός Πατριάρχης και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

O Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να επισκεφτούν την Κρήτη στις 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στην εκδήλωση μάλιστα έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρίσκονται και άλλοι πατριάρχες και υψηλοί προσκεκλημένοι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου έχει επισημάνει ότι:

«Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον εξοχώτατο κ. Πρόεδρο δια την υψηλή συμμετοχή του εις τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης, τον προσεχή Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου.

Εορτασμούς τους οποίους θα φωτίσει με την ευλογητική παρουσία Του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαιος, ως και Προκαθήμενοι άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες: Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως μετέχει και των θυρανοιξίων του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο οποίος ανεγείρεται εις το Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου, τα θυρανοίξια του οποίου θα τελέσει ο Παναγιωτατος Οικουμενικός Πατριάρχης το εσπερας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή και των λοιπών Προκαθημένων.

Ο εξοχ. κ. Πρόεδρος, μετά πολλής χαράς, απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου και θα παρίσταται εις τα θυρανοίξια. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο συνόδευσε εις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γεώργιος Ι. Βαρδινογιάννης, κατα σάρκα συγγενής του Σεβασμιωτάτου.»

ΠΗΓΗ cretalive.gr