ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε 41χρονο για διασπορά ψευδών sms

Δικογραφία σε 41χρονο για διασπορά ψευδών sms

Δικογραφία σχηματίστηκε σήμερα εις βάρος ενός 41χρονου, για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω σύντομων μηνυμάτων.

Η έρευνα έγινε ψηφιακά από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας. Όπως αποδείχτηκε, ο 41χρονος μεταξύ άλλων, είχε στείλε sms από το κινητό του προς την άμεση δράση, στο οποίο ειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο σύστημα αποστολής μηνυμάτων το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως άτομα με ειδικές ανάγκες με την κωδική ονομασία «ΕΡΜΗΣ», εστάλησαν γραπτά μηνύματα τα οποία είχαν αναφορές για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου από δήθεν οργάνωση.

Από την έρευνα προέκυψε πως τα μηνύματα είχαν σταλεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα από το τηλέφωνο του 41χρονου.

Χθες, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού. Εκεί, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα sim της σύνδεσης στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα των οποίων εντοπίστηκαν και τα απειλητικά μηνύματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων του αυτοφώρου.