ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 21χρονης: Σοκάρουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για το φονικό στη Ρόδο (vid)

Δολοφονία 21χρονης: Σοκάρουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για το φονικό στη Ρόδο (vid)

Ρόδος|δολοφονία|21χρονη: Κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο19χρονος Αλβανόςκαι ο21χρονος Έλληνας - «Μαραθώνιες» οι καταθέσεις τους ενώπιον της ανακρίτριας της Ρόδου - Ο ένας προσπαθούσε να «ρίξει» τη δολοφονία της φοιτήτριας στον άλλο - Το στοιχείο που προκάλεσε ανατριχίλα στις λιμενικές Αρχές

Αποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα κατέθεσαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας, οι οποίοι φέρονται ως οι δολοφόνοι της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Επί ώρες, τόσο κατά τη διάρκεια των κατά μόνας καταθέσεών τους όσο και τη στιγμή της κατ' αντιπαράσταση εξέτασής τους, οι δύο κατηγορούμενοι έριχναν ο ένας το βάρος του φονικού στον άλλο.

Σύμφωνα με το Star, το σημαντικό στοιχείο είναι ότι και ο Αλβανός, που ήταν ο μοναδικός που είχε ομολογήσει, αλλάζει τώρα τα όσα είχε πει. Και οι δυο δίνουν διαφορετικό κίνητρο που οδήγησε στο να πάρει κάποιος το σίδερο και να τη χτυπήσει.

Τι ισχυρίστηκε ο Έλληνας κατηγορούμενος

«Ο Α. (σ.σ 19χρονος Αλβανός) τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι γιατί εκνευρίστηκε όταν η Ελένη είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από αυτόν ερωτικά. Πανικοβλήθηκα. Αυτό που είδα ήταν απάνθρωπο. Είδα μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Έναν άλλο άνθρωπο. Στη συνέχεια απείλησε και εμένα ότι θα μου κάνει κακό. Επειδή είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, φοβήθηκα», δήλωσε ο 21χρονος Ροδίτης ενώπιον της ανακρίτριας.

Τι ισχυρίστηκε ο Αλβανός κατηγορούμενος

«Ο Μ. (σ.σ. ο 21χρονος Ροδίτης) τη χτύπησε δυνατά γιατί αρνήθηκε να βρεθεί μαζί του ερωτικά. Φοβήθηκα. Με απείλησε ότι αν μιλήσω θα πάθω τα ίδια. Ήμουν παρών όταν την πέταξε από τα βράχια», υποστήριξε ο 19χρονος Αλβανός ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα, πάντα, με το Star, τα όσα δήλωσαν στις ξεχωριστές καταθέσεις τους, τα είπαν και στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους από την ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Ροδίτης δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, αρνούμενος, μάλιστα το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν παρών όταν το σώμα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη ρίχτηκε στα βράχια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, όταν οι λιμενικοί του είπαν ότι έχουν στα χέρια τους βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να βρίσκεται στο αυτοκίνητο μαζί με τον 19χρονο Αλβανό και να πηγαίνουν με αυτό κοντά στα βράχια, τότε παραδέχθηκε πως ήταν πράγματι παρών στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Το στοιχείο που σόκαρε τους λιμενικούς

Ανατριχίλα, την ίδια στιγμή, προκαλούν οι μαρτυρίες των λιμενικών σχετικά με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος Αλβανός. «Μιλούσε σα να μην έγινε τίποτα. Ήταν απαθής. Σα να μην είχε καταλάβει τι είχε κάνει», είπαν χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε σχετικά:

Δολοφονία φοιτήτριας: Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους κατηγορούμενους μετά την απολογία τους (vid)

Αποκάλυψη - σοκ για τη δολοφονία της 21χρονης: «Είχε βιαστεί και βιντεοσκοπηθεί από τρία άτομα»

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Τελικώς, το απόγευμα της Παρασκευής (07/12/2018) ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας, οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Έπειτα από μαραθώνιες καταθέσεις, ενώπιον του ανακριτικών Αρχών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται πλέον με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, φωνάζοντας συνθήματα κατά τον δύο κατηγορούμενων για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

rodos 1

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση μέσα στο δικαστικό μέγαρο, όταν πολίτης κατάφερε να μπει στο κτήριο και επιχείρησε να πλησιάσει με άγριες διαθέσεις τους δύο κατηγορούμενους.

Το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου είχε κλείσει τις πόρτες του από τις 3 το μεσημέρι, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Συγκλονιστικά στοιχεία για το άγριο φονικό στη Ρόδο

Νωρίτερα, λεπτομέρειες που προέκυψαν από την έρευνα για το άγριο έγκλημα στη Ρόδο έδωσαν -σε κοινές τους δηλώσεις- ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος και ο διευθυντής του κλάδου Ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες πιο κάτω στη photo gallery του Newbomb.gr

Πηγές φωτογραφιών και πληροφοριών: Rodiaki.gr, dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Αίτηση: Βήμα - βήμα πώς θα το διεκδικήσετε στο koinonikomerisma.gr

Έτσι θα αγοράσετε αυτοκίνητο από 400 ευρώ και μοτοσυκλέτες από 120 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα

Αναδρομικά: Αναλυτικά τα ποσά των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ