ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα

Έναρξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου, άνοιξε η «αυλαία» της γιορτινής Αθήνας με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

O δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ξαναζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας.

Τόνισε επίσης ότι στις φωτεινές εορτές πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά, «γιατί είναι τα μόνα που δεν φταίνε για τα όσα περνάμε και έχουν περισσότερο από κάθε άλλον, δικαίωμα στη χαρά της γιορτής».

Όπως είπε ο κ. Καμίνης στο σύντομο χαιρετισμό του, οι εκδηλώσεις και τα εορταστικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κεντρικές πλατείες, 17 γειτονιές και 11 πολιτιστικά κέντρα, με δέκα θεματικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, έναντι συμβολικής αμοιβής, για 30 μέρες και νύχτες.

«Δεν μας ενδιέφερε καθόλου να εξασφαλίσουμε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, ούτε να σχεδιάσουμε λαμπερά σόου. Θέλαμε μια γιορτή της πόλης από την ίδια την πόλη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το κόστος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων γίνεται «με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αφού αντιστοιχεί στο 1/10 του περσινού».