Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Το χρονικό της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Newsbomb

Έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος βρισκόταν με φίλους του στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Λίγο νωρίτερα, πλήρωμα περιπολικού διαπληκτίστηκε με τους νεαρούς.

Το περιπολικό αποχώρησε, αλλά οι ειδικοί φρουροί επέστρεψαν με τα πόδια στο σημείο.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ζήτησε το λόγο από τους νεαρούς, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές. Μία σφαίρα βρήκε τον Αλέξανδρο, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

«Ξαφνικά άκουσα ένα μπαμ» έλεγε το 2008 ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος εδώ και 27 ημέρες κάνει απεργία πείνας για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Περιέγραφε το πώς αιφνιδιάστηκε από τη δολοφονία του κολλητού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, όπου είχαν πάει οι δυο τους για βόλτα.

Η κατάθεση που έδωσε, στα 15 του χρόνια, καθώς ήταν ο κύριος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, είχε κάνει τότε το γύρο του κόσμου, αφού με απρόσμενο για την ηλικία του θάρρος υποστήριζε ότι «ο φίλος μου δεν δολοφονήθηκε, εκτελέστηκε εν ψυχρώ» από τους δύο αστυνομικούς.