Η συνταγή της ημέρας: Εκμέκ κανταΐφι
#tsoulotip: Η οξύτητα του λεμονιού στην κρέμα έχει ως αποτέλεσμα να μας τονίσει περισσότερο τις γεύσεις του γλυκού.
00.00/
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους
100 γρ. φιστίκια αιγίνης, θρυμματισμένα
Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml. νερό
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 στικ κανέλα
Υλικά για την κρέμα:
800 ml γάλα, πλήρες
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. corn flour
5 μέτρια αυγά, μόνο τους κρόκους
75 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη σαντιγί:
500 ml. κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
Σχόλια
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή
22:11
∙
WHAT THE FACT