ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Η «Διδώ» σαρώνει με ισχυρές καταιγίδες την Αττική

Κακοκαιρία: Η «Διδώ» σαρώνει με ισχυρές καταιγίδες την Αττική

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Διδούς» βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης η Αττική, καθώς ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν πολλές περιοχές της.

Από νωρίς το βράδυ της Τρίτης, ισχυρές καταιγίδες και αστραπές «χτυπούν» τα νότια, βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής.

Tο κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» βρίσκεται πάνω από τη χώρα από τη Δευτέρα και θα «χτυπά« την Ελλάδα έως και την Τετάρτη.

Οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα στους δρόμους της Αττικής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πολλές κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας έχουν πλημμυρίσει καθώς η «Διδώ» έφερε μεγάλα ύψη βροχόπτωσης.

Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική:

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο αναγνώστη από τα διόδια των Αφιδνών, όπου η ορατότητα στο δρόμο είναι σχεδόν μηδενική.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα συνεχιστούν έως και την Πέμπτη (12/12).

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη:

α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα
περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις
Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10/12/2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης
(11/12/2019).

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10/12/2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11/12/2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο καιρός την Τετάρτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πάρετε τα 700 ευρώ - Τα κριτήρια, η αίτηση και οι... κόφτες!