ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πολιορκεί την Αττική ο Ηφαιστίων! Δύσκολη νύχτα για τις Αρχές - Μάχη να μην κλείσουν δρόμοι

Καιρός: Πολιορκεί την Αττική ο Ηφαιστίων! Δύσκολη νύχτα για τις Αρχές - Μάχη να μην κλείσουν δρόμοι
INTIME NEWS

Καιρός: Στροβιλίζεται πάνω από την Αττικοβοιωτία το ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό - Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του Λεκανοπεδίου - Ολονύχτια μάχη του κρατικού μηχανισμού για να μην αποκλειστούν κεντρικές οδικές αρτηρίες - Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά στην Αθηνών-Λαμίας - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νιφάδες και στην Αθήνα

Στο...μάτι του «Ηφαιστίωνα» βρίσκονται Αττική, Βοιωτία και Εύβοια με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά. Ήδη η Πάρνηθα έχει «ντυθεί» στα λευκά από το απόγευμα της Κυριακής (05/01), ενώ χιονόπτωση καταγράφεται και σε Βίλια, Ερυθρές και Διόνυσο.

Η θερμοκρασία έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική πτώση από νωρίς το απόγευμα, ενώ ήδη έχουν εκδηλωθεί αρκετά προβλήματα στους δρόμους.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφ. Χασιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Μονής Κλειστών, ενώ εξακολουθεί να είναι κλειστή η Λεωφ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερικ. Όσοι κινούνται στα βόρεια προάστια μπορούν να δουν την Πάρνηθα να έχει ντυθεί στα λευκά.

Κατά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά της Αττικής και χιόνι που θα εναλλάσσεται με χιονόνερο στην Αθήνα και στα κεντρικά του νομού. Βροχοπτώσεις που κατά περιόδους θα εναλλάσσονται με χιονόνερο θα σημειωθούν στα νότια του νομού. Στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει τις περιοχές στις οποίες θα υπάρχει χιονόστρωση τη νύχτα της Δευτέρας 6/1 (Θεοφάνεια) προς Τρίτη 7/1, διακρίνεται ότι χιονοπτώσεις θα δεχτούν κατά κύριο λόγο τα βόρεια και δυτικά του νομού.

Παράλληλα, οι ισχυρές βροχές στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτής καθώς και οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια και οι χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες, θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 6/1. Ιδιαίτερα για την Κρήτη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κατά τόπους προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες αναμένονται τα μεγαλύτερα πόσα ολικού υετού (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Δευτέρας 6/1.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ:

Δείτε στους παρακάτω χάρτες τις περιοχές που θα «χτυπήσει» περισσότερο η κακοκαιρία:

Στην Αττική βρέχει ασταμάτητα από το απόγευμα της Κυριακής, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των βορείων και δυτικών του νομού.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ. Προς το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα δέκα μποφόρ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την πυκνή χινόπτωση στην Αρβανίτσα Βοιωτίας:

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο από το βράδυ της Κυριακής έως και τη Δευτέρα των Θεοφανείων, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, καθώς χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και της Θράκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το χιονισμένο Καρπενήσι:

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πού θα χιονίσει:

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι των Θεοφανείων δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Καιρός: Πυκνό χιόνι από Μαρούσι και πάνω, κίνδυνος στην Αθηνών - Λαμίας

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αναμένεται να χτυπήσουν κυρίως τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, με το τελευταίο του post στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ και μετά από την περιοχή του Αμαρουσίου και πάνω, ενώ χαρακτηρίζει «επικίνδυνη την κατάσταση» στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα Βίλια, από τις απογευματινές ώρες και μετά.

«Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στα Βίλια και στην Αθηνών - Λαμίας από τις απογευματινές ώρες και μετά. Αποφύγετε τις μετακινήσεις αν δεν υπάρχει εξαιρετική ανάγκη. Πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στη νύχτα από Μαρούσι και πάνω με μεγάλη πιθανότητα για χιονόστρωση. Στα βόρεια της Αττικής ίσως χρειαστούν αλυσίδες αύριο σε ορισμένα σημεία. Οι χιονοπτώσεις πιθανόν να φτάσουν μέχρι και το Σύνταγμα! Αττικοβοιωτία και Εύβοια στο επίκεντρο του χιονιά!», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Την ίδια ώρα, για ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Πιο αναλυτικά, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05/01/2020) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις χιονοπτώσεις:

α. Οι οποίες την Κυριακή (05-01-2020) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική). Ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, από τις απογευματινές ώρες, 200-400 μέτρα.

β. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020), κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

γ. Την Τρίτη (07-01-2020) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ. 1β) και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους

α. Την Κυριακή (05-01-2020) θα πνέουν με ένταση 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
β. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020) στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.
γ. Την Τρίτη (07-01-2020) από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

3. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
α. Από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-01-2020) τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.
β. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (Θεοφάνεια 06-01-2020) θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και
γ. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (07-01-2020) αναμένεται να εξασθενήσουν.

4. Τον παγετό
που θα σημειωθεί:
α. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020) στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες
β. Την Τρίτη (07-01-2020), κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες.

Θεοφάνεια με χιόνια και καταιγίδες

Για την ημέρα των Θεοφανείων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια.

Λευκό τοπίο την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Σταδιακά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - «Ηφαιστίων»: Αυτές οι περιοχές θα... θαφτούν στο χιόνι - Νιφάδες και στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις