ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Στο μέγιστο 15ετίας η χιονοκάλυψη τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Καιρός: Στο μέγιστο 15ετίας η χιονοκάλυψη τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Καιρός: Στις αρχές Απριλίου περίπου το ένα δέκατο (10%) της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας βρισκόταν κάτω από φρέσκο στρώμα χιονιού, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Η κακοκαιρία που επικράτησε την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2020 στη χώρα μας οδήγησε σε σημαντική αύξηση της χιονοκάλυψης, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στις 2 Απριλίου το 10% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας βρισκόταν κάτω από φρέσκο στρώμα χιονιού, ποσοστό που ξεπεράστηκε μόλις 2 φορές τον φετινό χειμώνα.

Στις εικόνες που της παρακάτω gallery θα δείτε το ημερήσιο ποσοστό χινοκάλυψης στην Ελλάδα φέτος μέχρι τις 6 Απριλίου και τις μέσες τιμές της περιόδου 2004 - 2020, όπως εκτιμήθηκαν από δορυφορικές μετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιανουαρίου καταγράφηκε το αντίστοιχο ελάχιστο 15-ετίας με μόλις το 1.3% της χώρας μας να είναι καλυμμένο από χιόνι. Δείτε επίσης και δορυφορική εικόνα της NASA που ελήφθη την Τετάρτη 8 Απριλίου που δείχνει ότι η χιονοκάλυψη είναι ακόμη σημαντική σε πολλές ορεινές περιοχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα - Οι νεκροί και τα κρούσματα

Σχετικές ειδήσεις