ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Έντονη θα είναι η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ αναφέρει:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Πέμπτη (15-10-2020) στη βορειοδυτική και το βράδυ της Παρασκευής στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.
  2. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-10-2020) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

Στα δυτικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες, που στην αρχή της ημέρας στο βόρειο Ιόνιο και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι ισχυρές. Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, στη δυτική Μακεδονία, από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-2020
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-10-2020 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 20-10-2020
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr