ΚΑΙΡΟΣ

Στα «λευκά» η Φλώρινα: Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ζητούν οι δήμοι από τους κατοίκους

Στα «λευκά» η Φλώρινα: Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ζητούν οι δήμοι από τους κατοίκους
Eurokinissi.gr/Φωτογραφία Αρχείου

Χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας έφερε η ψυχρή εισβολή του καιρού στη Φλώρινα

Νωρίς το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους τα χιόνια στη Φλώρινα, όπου το σκηνικό του καιρού είναι άκρως χειμωνιάτικο, καθώς και η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά με το κρύο να είναι... τσουχτερό.

Τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας βρίσκονται στους δρόμους, ενώ γίνονται συστάσεις για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς οι δρόμοι και οι πλατείες έχουν ντυθεί στα λευκά.

Οι αρμόδιοι φορείς των τοπικών Δήμων είναι σε πλήρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, με τα εκχιονιστικά και τις αλατιέρες να είναι έτοιμα να παρέμβουν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο για κατοίκους και επισκέπτες.

Η κίνηση γίνεται μόνο με χρήση χειμερινών ελαστικών ή και αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας.

Ο Δήμος Αμυνταίου μάλιστα με ανακοίνωση ζητά από τους κατοίκους να περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις, μετά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με χιονοπτώσεις ακόμα και στις πόλεις της Φλώρινας και του Αμυνταίου.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται κορύφωση των καιρικών φαινομένων σήμερα Σάββατο 20/01/2024, με ραγδαία επιδείνωση κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Προκειμένου να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς , παρακαλείσθε θερμά να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να περιορίσετε οποιεσδήποτε μετακινήσεις στις άκρως απαραίτητες.

Ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων στον οδικό άξονα Αμυνταίου – Λεχόβου και Αετού – Νυμφαίου, λόγω έντονης έξαρσης των φαινομένων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.