ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη γκάφα από τη Γερμανία: Πώς η Ελλάδα έγινε... παιδί της Τουρκίας

Μεγάλη γκάφα από τη Γερμανία: Πώς η Ελλάδα έγινε... παιδί της Τουρκίας
ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον «ατυχής» μπορεί να χαρακτηριστεί η εικονογράφηση που επέλεξε το γερμανικό υπουργείο Υγείας, για να συνοδέψει πληροφοριακό υλικό σχετικά με την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Το υλικό αυτό,μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, αφορά πληροφορίες για τον κορονοϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Η εικονογράφηση που το συνοδεύει δείχνει ενήλικες να συνομιλούν σε διαφορετικές γλώσσες. Μία από τις φιγούρες, είναι η «Τουρκία» που κρατά από χέρι ένα μικρό παιδί, το οποίο απεικονίζεται ως «Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο σκίτσο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», έχει πυροδοτήσει την αγανάκτηση μερίδας χρηστών στο Twitter, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».

Ακόμη και τούρκικοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γελούν ειρωνικά στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η πανέμορφη γυναίκα του - Η καλλονή - «φάντασμα» της Βόρειας Κορέας

Σχετικές ειδήσεις