ΚΟΣΜΟΣ

Plandemic: Η «πανδημία» είναι εδώ - Θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια τρόμου (pics&vids)

Plandemic: Η «πανδημία» είναι εδώ - Θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια τρόμου (pics&vids)
TWITTER

Το viral βίντεο με τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορονοϊό και τους απίστευτους ισχυρισμούς που διατυπώνει.

Ένα βίντεο 26 λεπτών, με τον τίτλο "Plantemic" έχει προκαλέσει θύελλα τις τελευταίες ημέρες, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη Facebook και YouTube, έχουν δηλώσει ότι αφαίρεσαν ένα βίντεο που προβάλλει ιατρικά αβάσιμες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Στο βίντεο αυτό, πρωταγωνίστρια είναι η αμφιλεγόμενη γιατρός-ερευνήτρια και υπέρμαχος του κινήματος κατά των εμβολίων Δρ Τζούντι Μίκοβιτς.

Μεταξύ αυτών που ισχυρίζεται; Ότι η χρήση μάσκας αντί να προστατεύει, ενεργοποιεί τον κορονοϊό ανάμεσα στους ανθρώπους, κάτι που βέβαια υποστηρίζει χωρίς να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία.

Υποστηρίζει ότι όποιος έχει λάβει ποτέ εμβόλιο για τη γρίπη έχει στον οργανισμό του κορονοϊό μέσω του εμβολίου, κάτι που αναφέρει βέβαια χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία προκειμένου να τεκμηριώσει αυτή την άποψη.

Παράλληλα, επικρίνει τις οδηγίες των κυβερνήσεων προς τους πολίτες να παραμένουν μακριά από τις παραλίες.

Μεταξύ των υποστηρικτών του εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι συνομωσιολόγοι, ομάδες κατά των εμβολίων και άλλες ομάδες συντηρητικών ακτιβιστών.

«Ο ισχυρισμός ότι η χρήση μάσκας προκαλεί αρρώστια μπορεί να οδηγήσει σε επικείμενη βλάβη, οπότε αφαιρούμε το βίντεο», ανακοίνωσε το Facebook, στο οποίο είχε 8,4 εκατ. θεάσεις μέσα σε λίγες ώρες.

Από την πλευρά του το YouTube απομάκρυνε το βίντεο από την πλατφόρμα του βασιζόμενο στους κανόνες του ενάντια στο «περιεχόμενο που περιλαμβάνει ιατρικά μη τεκμηριωμένες διαγνωστικές συμβουλές».

Η Twitter Inc δήλωσε ότι είχε μπλοκάρει τους χρήστες από τη χρήση των hashtags #PlagueOfCorruption και #Plandemicmovie, πρόσθεσε όμως ότι το περιεχόμενο σε ένα μικρότερο κλιπ που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα δεν παραβίασε την πολιτική της κατά της παραπληροφόρησης για τον COVID-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Σχετικές ειδήσεις