ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: «Δεν θα φοβηθούμε από τη βαρβαρότητα» των Ταλιμπάν

Σαρκοζί: «Δεν θα φοβηθούμε από τη βαρβαρότητα» των Ταλιμπάν

Η «βαρβαρότητα» των Ταλιμπάν δεν θα φοβίσει τη Γαλλία, δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.

«Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατηθούμε από αυτήν τη βαρβαρότητα», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά την τελετή στη βάση Βαρς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συναδέλφους των θυμάτων.

«Η αποθάρρυνση δεν ανήκει στο λεξιλόγιο του στρατού μας», σημείωσε.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκανε λόγο για την απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, όπως είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή, μετά την επίθεση του Αφγανού στρατιώτη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, που προκάλεσε το θάνατο των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών.

Τότε είχε πει ότι η Γαλλία μπορεί να επιταχύνει την αποχώρηση των στρατευμάτων της, πριν το 2014, όπως ορίζει το τρέχον χρονοδιάγραμμα του ΝΑΤΟ.

«Δεν πρέπει να παραδινόμαστε στον πανικό», σημείωσε από τη μεριά του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, την Τρίτη προς τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Σαρκοζί και ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι πρόκειται να συζητήσουν την κατάσταση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του δεύτερου στο Παρίσι την Παρασκευή.