ΚΟΣΜΟΣ

Η Pfizer ανακοίνωσε πως δεν είχε σχέσεις με τον Τραμπ

Η Pfizer ανακοίνωσε πως δεν είχε σχέσεις με τον Τραμπ

Σε ανακοίνωσή της η Pfizer υποστηρίζει πως δεν πήρε ποτέ μέρος στην επιχείρηση «Operation Warp Speed» του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Ιούλιο είχε ανακοινώσει πως θα συνάψει συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να πάρει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τις εταιρίες Pfizer και Biontech.

Η Pfizer, ωστόσο, είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει πως δεν θα πάρει χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αν δεν αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κι αν αυτό δεν μπει στην παραγωγή με απόλυτη επιτυχία.

Μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer και της Biontech για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να χαιρετήσει την πρόοδο που έγινε, όμως, η Pfizer με τη σειρά της πήρε αποστάσεις από την πρωτοβουλία Τραμπ και από το σχέδιο «Operation Warp Speed» του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Newsweek, η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer, ανέφερε στους New York Times «Δεν έχουμε πάρει ποτέ χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από κανέναν». Επιπλέον τόνισε πως η Pfizer ποτέ δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα του Τραμπ.

Η επιχείρηση «Ταχύτητα του Φωτός», αποτέλεσε ένα φιλόδοξο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να ενώσει τις δυνάμεις ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιριών, κυβερνητικών και στρατιωτικών υπηρεσιών έτσι ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγία Βαρβάρα: Αυτή είναι η 50χρονη που δολοφόνησαν άγρια η 15χρονη κόρη της και ο φίλος της