ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο παγκόσμιος αθλητισμός αποτίνει φόρο τιμής στον Θεό του ποδοσφαίρου

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο παγκόσμιος αθλητισμός αποτίνει φόρο τιμής στον Θεό του ποδοσφαίρου
AP

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συγκινούν τα μηνύματα για τον θάνατο του - Αθλητές και ομάδες από όλο τον κόσμο υποκλίνονται στον «Μύθο»

Ο Πελέ, το «αντίπαλο δέος» και πολύ καλός φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα, συγκίνησε με το μήνυμά του. «Σίγουρα, κάποια ημέρα εμείς οι δύο θα παίξουμε μπάλα εκεί ψηλά στον ουρανό», ήταν το λιτό μήνυμα του 80χρονου Βραζιλιάνου, σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου του στο πρακτορείο Reuters.

Τον δικό του αποχαιρετισμό για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου, απηύθυνε ο Αργεντίνος σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, μέσω του Instagram.

«Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντινούς και για το ποδόσφαιρο. Μας αφήνει αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος.

Κρατώ όλες τις όμορφες στιγμές που έζησε μαζί του και ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να στείλω τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του».

Από την πλευρά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει: «Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο και ο κόσμος αντίο σε μια αιώνια ιδιοφυΐα. Ένας από τους καλύτερους. Ένας μάγος. Φεύγει πολύ νωρίς, αλλά αφήνει μια κληρονομιά χωρίς όρια και ένα κενό που δεν θα γεμίσει ποτέ».

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Γιουσέιν Μπολτ στο μήνυμά του μέσω Twitter

«Ευχαριστούμε για όλα» ήταν το μήνυμα των «μπλαουγκράνα», συμπληρώνοντας σε άλλη δημοσίευση: «Η Μπαρτσελόνα εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έναν ποδοσφαιριστή του συλλόγου μας (1982-84) και ένα ίνδαλμα του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο».

Τι θλιβερά. Είχαμε μεγάλη αγάπη και θαυμασμό ο ένας για τον άλλο που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ένα απίστευτο άτομο, με μια τεράστια καρδιά.. Είθε ο Θεός να ανακουφίσει τις καρδιές των μελών της οικογένειας του, τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και επίσης τον λαό της Αργεντινής, γράφει ο Ριβάλντο στο μήνυμά του, παραθέτοντας μια κοινή τους φωτογραφία

Το μήνυμα Νεϊμάρ με μια φωτογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα, από το Μουντιάλ του 86'.

Αναπαύσου εν ειρήνη αιώνιε θρύλε αναφέρει μέσω twitter ο Αντρέι Σεβτσένκο

«Τραγικά νέα να χάνεται ένας αληθινός θρύλος του ποδοσφαίρου, αλλά οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ» ο Γάλλος, Φρανκ Ριμπερί

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα